Tuesday, June 29, 2010

kisah cuti semester

Assalamualaikum..

Hari berganti hari..minggu berganti minggu..lagi 3 hari je semester baru akan bermula.. n dis semester is da last semester for me.. waa!! i da part6 la...hehe.. suda tua maa~ da bule kawin pun.. tp bkn nk cite pasal kawen2 nie.. tp nk cite sal kisah selama cuti sem 2 bulan ni..

x silap dalam 6 mei da abes paper.. lek uma esoknye..sebelum lek tu sempat la borong buah mngga dlm uitm nie..bukan beli tapi petik. free!! sape xmo kan..
____________________________________________________

PROGRAM ANAK ANGKAT

habis cite sal mangga..lek uma enjoy je..goyang kaki..sampaila bape haribulan tah.. 20 mei kot.. uitm ade wt pgram anak angkat.. Kat Kg.Duyong Melaka. pgram nie 3 hari jek. 20 org je pun yg join.. n satu family dpt 2 org ank angkat.

ni mase baru sampai kt balairaya kg duyong..


Bicara belia & luahan hati seorang bapa :)


Gotong-royong mengecat balairaya..


Malam kenduri cukur jambul n marhaban


Kesimpulannye,pgram anak angkat ni mmng sgt best dan seronok..:):):):)


__________________________________________________

SUKARELAWAN SUKMA

Dalam 6 hb jun..daftar utk jadik sukarelawan sukma pule.. kat UITM jek pun.. tgk2 nama aku ade kat bahagian sajian..ade kt sini sampai 19 hb..elaun 1 hari dpt la 30 rm.. hihik.. penat tu mase mule2 jek.. lame2 da biase pun..tugas sbg biro sajian ialah amek order mkanan berbungkus, pantau menu makanan,cop kupon,bg kupon, jawab kol pengurus2 kontinjen yg malas dtg utk amek oder..buat repot dan mnyak lg laa.. me ditugaskan utk jage dewan makan laksamana.. dewan nie cmpur atlet lelaki dan wanita yg sgt2 berlagak mcm bagus laa..isk T_T. Selain sajian, biro2 lain yg bertugas di perkampungan sukan UITM Melaka ialah biro penginapan,pendaftaran,urusetia, jpj n kesihatan makanan.. di sini juge kami para 'suka rela want' diberi 3 helai tshirt,2 tracksuit,1 beg and sebuah topi sukma ke-13 melaka supaye dpt melakukn tugas dgn sempurne :)



susun borang order ikut games..walla..sgt penin buat ini kerjaa..



bungkus makanan tuk dihantar ke games venue :)



Perasmian sukma..ramai gile

__________________________________________________

ZOO NEGARA

Pas abes sukma..duk goyang kaki jap kt uma..n pade 24 jun khamis, saye bersame iqb, zira dan Mala. mksudnye kami pergi berempat laa, berjalan2 di zoo negare.. meninjau2 keadaan haiwan2 yg kesedihan terkurung dlm kurungan..tp kami xle nk wtpe.. cume menzahirkan rase simpati je lahh :): walaupun cuaca panas dan letih berjalan2 di zoo tersebut, tp berbaloi,puas dan hepi sbb dpt lepaskn segala beban yg terkurung dalam hati dan kepala..


Till next entry.