Friday, August 31, 2012

Tarikh kemasukan PTPTN sesi September 2012

Assalamualaikum..
Bila duit PT nak masuk?  jeng jeng jeng.


Disebabkan dalam keluarga kami sudah tidak ada yg bekerja lagi, jadi semua perbelanjaan semester ni akan bergantung pada duit PTPTN dan juga dari hasil gaji part time yg halal. itu pun kena mencari part time jugak ni buka sem nanti. Hidup sebagai students, cabaran tu wajib lah. Bila da masuk nanti kena buat bajet baru. byr sewa rumah, yuran,bil lagi.. macam2 lagi.

okey, ni LINK yg PTPTN dah keluarkan.Klik je okey. Nak crop pic mcm tak sempat pulak :))







Sunday, August 26, 2012

SilkyGirl Roll-On Concentrate for your loved one :)

Assalamualaikum dan salam aidilfitri :)

entry ringkas 




True Love untuk Zaty, BFF untuk munirah dan Overtime untuk saya!
same mcm perangai kite yg tak serupe ^_^.
I love both of you sister :)


oh ya, hanya terdapat di Watsons, RM18 :)


Friday, August 24, 2012

Jangan berharap pada penghancur harapan

Assalamualaikum

Harapan. satu perkataan tapi besar ertinya.Jiwa jiwa terlalu rapuh macam aku ni memang simpan banyak harapan.Harapan dalam hati tak perlu diluah pade sesape. Tapi tidak adil rasanya. Rasa nak belasah diri sendiri. Tak adil. sangat tak adil. Perlu ke aku yg suka menyimpan harapan tetapi selalu menghancurkan harapan mereka mereka itu.

Harapan ini bukan mengharap dan berharap. Bukan meminta pertolongan dan kasihan pada sesiapa. Tapi harapan ini positif. Harapan ini hanya ada satu watak utama. AKU.