Friday, August 26, 2011

Segmen:Diari Ramadan Anda

Assalamualaikum..
salam sejahtera buat semua pembaca yang budiman ^_^

Hari ni nak join segmen by ZALIFA

Klik banner je okey :)
Due date 27/8/2011

Okey,cik Zalifa ada tanya beberapa soalan nie :

Baju raya pesen apa? warna apa?
Baju raye xde pesen2..hehe.cotton yg biase tu je.Ada dua pasang.RM50 sepasang beli kat nilai 3. Dua2 kaler hijau. Jimat dan sgt selesa. Actually kurung ni dibeli sbb nak bawak g kuliah je pun, n memandangkan raya da dekat, so buat baju raya la terus :) 

Antara sms dan kad raya yang mana jadi pilihan korang masa hari raya?
Okey.ini kenyataannya. Dulu memang suka pos kad raya bg kat kawan2. walau rumah kawan tu 5 minit jalan kaki pun boleh sampai, tetap nak pos kad raye gak ^_^. Sebab dulu setem 20sen boleh guna lagi.hee..lagipun masa tu xde handphone n facebook :) Pas zaman kad raya, zaman sms pulak dgn pantun 4 kerat la, kata-kata bunga bunga la, sbb dulu xde handphone yg ada mms.Zaman Sekarang ni jarang dah buat kedua mende tu. paling rajin pun cari pic raya kat google, edit sket,upload then tag kawan2 kat fb. ^_^ 

 Kuih raya kegemaran?
Dulu paling suka kuie almond landon sebab coklat ade banyak kan. pastu da muak n sampai sekarang rasa loya tgk almon landon. sekarang nie takde lagi kueh raya kegemaran, sebab tak suke makan kueh raya sgt la. tapi tart nenas pun ok kot. :)



k, till next entry :)

  





Day 4 - A photo that makes you happy.

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua.

Sudah tiba hari ke4 dalam cabaran 10 hari 10 gambar.Klik di SINI



Dari kiri syaza,iqa,sy,nadia  :)

Gambar ni mengingatkan sy pade roomate mase study dekat uitm Lendu  dulu. Mereka roomate yg terbaik dan sempoi :). Sangat best duk sebilik dgn dorang nie. caring, sharing, tak kedekut, ramah, memahami dan best la.. mereka roomate terbaik yg penah sy kenal. kombinasi 4 org yg sgt sesuai. Almaklum lah sy ni selalu bertukar2 rumet kan, tapi antara yg bertukar nie..dorang yg terbaik :) Bile ingat dorang nie, rase hepi sgt2.

Sy dgn nadia jd roomate mase part 2, pastu iqa masuk join kami mase part 4 n syaza pulak join kami mase kami part5. Die part2 mase tu. Sebelum diorang join, org lain yg masuk bilik kami nie. mcm2 ragam kami jumpe. Akhirnye dpt jugak roomate yg sehati sejiwa.

Sekarang ni pun semua dah terpisah..Sy sambung degree di uitm s.alam, iqa ambil finance di uitm kelantan, nadia ambil hr di uitm kampus bandaraya melaka dan syaza masih di lendu sbb dia baru part4 skrg.Syaza amek akaun ^_^. Rindu sgt kat dorg ni :)


Sunday, August 21, 2011

Buat insan yg memberi harapan..

Assalamualaikum
salam sejahtera buat semua.

Buat insan yg memberi harapan, terima kasih kerana telah memberi aku semangat menghadapi hari2 mendatang. kepercayaan kamu buat aku rasa dihargai. Sokongan kamu buat aku lupa erti putus asa, terima kasih atas segalanya. Terima kasih.

297455_179496772123349_100001890827241_417154_775171_n_large
Tumblr_lq8m8z9upe1r0c441o1_400_large


Saturday, August 20, 2011

Ramadhan..

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semuanya.

Bagi yg muslim, bagaimana agaknya puasa anda hari ini.Bagi yg bukan beragama islam, semoga hari ini hari yg indah bagi kamu.

Sedar tak sedar, sudah sampai ke 10 mlm terakhir,malam lailatul qadar, malam yg dijanjikan syurga bagi mereka yg bertaqwa. Malam terbaik dr seribu bulan. Malam penuh keberkatan yg sentiasa dinantikan.Semoga malam-malam syurga ini dipenuhi dengan seribu kemanisan iman.

Indahnya bulan puasa.Walau letih tapi tak terasa.Walau dahaga tapi bersahaja. Marah juga cepat reda, ukhwah juga semakin mesra.. Keseronokan menanti berbuka setiap hari di rasa.Moreh yg enak dinanti selepas terawikh di surau. Kanak2 riuh rendah berlari dengan bunga api di tangan satu kemeriahan. Terimbau kembali zaman kanak2 yg tak mungkin berputar lagi.. akhirnya hnya mampu tersenyum sediri.

Semoga kita depertemukan lagi di ramadhan yg akan dtg..insyaallah..




Biarkan aku selalu berahsia..

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua.

Bila sesuatu kelihatan sulit untuk diperkatakan,biarkan ia begitu saja. Bila sesuatu itu mungkin saja menyakitkan bila yg tidak mengerti sinis, biarkan ia begitu saja. Bila sesuatu itu lebih membuat jiwa tenang tanpa pengetahuan dunia, biarkan ia begitu saja. Biarkan sesuatu itu menjadi rahsia. Biarlah ia menjadi rahsia selagi ia harus begitu. noktah.

Tumblr_looz9aejzh1qiccwjo1_500_large

Mungkin  pahit, tapi  tak terluka. mungkin membiarkan saja itu kelihatan bodoh, tapi lebih baik dari pedih dan diperkatakan seluruh dunia. Biarkan saja ia rahsia.


Tuesday, August 16, 2011

Biarlah aku menjadi yg biasa itu..

Assalamualaikum
salam sejahtera buat semua.

Seringkali bila mengeluh tentang nasib diri ini, seringkali itu juga ada yang mengingatkan. Masih ada lagi yg sudi mendengar keluh-kesah dan cuba menggembirakan. Disaat diri ini berputus asa, masih ada yg memberi semangat. terima kasih. Lafaz itu saja mampu diungkapkan ketika ini. Tiada harta sebagai balasan. tiada apa pada diri ini. Hanya senyuman dan doa buat yg mengerti.Dan aku senang kerana aku cuma yg biasa itu..

Sememangnya aku beruntung  menjadi yg biasa.. Lebih beruntung kerana aku lebih sihat dari mereka..

Tumblr_lin2dsrp3x1qdpbiv_large
credit to weheartit

aku beruntung menjadi yg biasa..alhamdullilah, masih sempurna akal dan fizikal tidak seperti mereka..

credit to google

Walau tidak berharta,walau tidak ada nama dan walau aku cuma yg biasa..Aku tahu,aku sedar, yg biasa itu yg terbaik..dan biarlah aku menjadi yg biasa itu asalkan aku istimewa dihatinya.. ^_^

Monday, August 15, 2011

Lumrah manusia sukakan yg indah-indah.

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua.

Bercakap tentang sesuatu yg indah itu sangat menggembirakan.Yg indah itu memang menenangkan jiwa, bisa membuat org gila lupa pada penyakitnya,boleh membuat org yg marah menjadi sejuk hatinya.Sering yg berlaku, indah rupa paras disenangi pasangannya, indah pemandangan alam menceriakan suasana walaupun sepi. indah ceritanya membuat org percaya dan indah tingkah lakunya membuat org jatuh hati.

paras indah. pemandangan menawan.
sekadar gmbar hiasan.credit to Dian Pelangi :)

Tapi bagaimana pula dengan yang hodoh parasnya, masihkah disenangi dan dikagumi? Ramai yg mementingkan hati kononnya, namun pastinya bukan untuk mereka.Lidah senang untuk berkata tapi maksud tersimpang dari suara. Hakikat alam, yg tidak indah itu hanya dikagumi atas kebijaksanaan, hanya disanjungi kerana kekuatan, bukan kerana ikhlasnya perbuatan.dan alam bila sudah tercemar warnanya, masihkah dikunjungi dan dipuja. masihkan bisa menjadi santapan mata dan masihkan tenang itu ada..




Wednesday, August 10, 2011

Be yourself people!

Dear friends,

369395715_large

You can be better just stand as youself :)



Wednesday with smile

Dear you,

Tumblr_lppbdjdq0u1qc7y3jo1_500_large

and i miss you..


Me.myself

Tumblr_lpnwjotpwe1r154l8o1_400_large

She = me :)

Tragedi di bulan Ramadhan

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua.

Hai buat yg mengenali. Dah lama rasanya diri ini tak menjengah ke blog blogger yg lain. Belum ada kelapangan lagi nampaknya ^_^. Sedang kita bergembira di bulan ramadhan yg mulia ini, berbuka aneka juadah yg lazat dan sampai tak terhabis tu kan, jgn lupekan mereka yg lain ye.

Di bulan yg mulia ini, ada saudara-saudara kita yg kesusahan dan kesedihan. kehilangan keluarga tercinta, kehilangan harta benda dan sebagainya. Baru baru ini, negara digemparkan dengan kejadian tanah runtuh di tanah tinggi Genting Highlands.Tragedi ini mengorbankan tujuh orang ahli dan 3 antaranya beragama islam. Ketiganya merupakan ahli keluarga iaitu bapa, ibu dan anak lelaki. Allahyarham Jaafar Balad, 48; isterinya, Normah Gunung, 51, dan anak mereka, Mohd Iqbal, 15, antara tujuh mangsa maut yang tertimbus dalam tragedi itu.



all pic from google.


Jenazah tiga beranak yang maut dalam tragedi tanah runtuh di perkampungan Orang Asli Sungai Ruil di Brinchang,selamat dikebumikan dalam satu liang lahad di Tanah Perkuburan Islam Taman Sedia. Semoga roh mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama golongan yg beriman.Insyaallah.




All New Proton Saga FLX – It's even better!

Assalamualaikum.
Good morning to all readers :)


Have you checked out the new Proton Saga FLX?  The new Saga FLX is so stylish and packed with class-leading features.It promises prople to face great experience on big savings of fuel consumption and smooter drive cause it provided with Continuously Variable Transmission (CVT) technology. 


check this out people!





all pictures by google.


It is priced between RM 38,598 and RM 44,998 and is now available for bookings and can be viewed at all Proton showrooms nationwide. Go to test drive now and I’m sure you will fall in love with the new Proton Saga FLX! Now you can own a car with safety features in affordable price without compromising on the safety!

More information, please click HERE.

Saturday, August 6, 2011

Perhatian perhatian perhatian!! :)

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua.

Buat rakan2 blogger, sy akan offline buat beberapa hari atas sebab2 yg tak dapat dinyatakan di sini..Dari selepas entry ini dipublish sehingga mungkin selasa ini 9/8/2011. So xdpt jalan jalan lepak kat blog kamu ye.

ok, selamat berpuasa semua,bye ^_^

Friday, August 5, 2011

segmen cx's: Geng uitm by campus

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua :)

sape student or ex student uitm?
jom join segmen ni sama2 :)

klik banner tau.
Due date : 20/8/2011

Uitm S.Alam
Ijazah Sarjana muda pentadbiran korporat
Semester 3 ^_^








Jawatan kosong !! ^_^

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua :)

Semua patut apply ni :)

sy dah dapat hak kerakyatan.anda?

Assalamualaikum.
salam sejahtera kepada pembaca :)

Haaa..baca tajuk entri tu balik. ye, benar,tepat sekali. sy dah dapat kerakyatan Amerika blogger. Dapat ni dr Adamainaa. Tq ye Adamainaa ^_^. meh tengok meh :)


Ok, ic nie sudahpun di abadikan di sidebar sebelah kanan ni :)

Last but not least, tq Adamainaa :)


Alhamdullillah. bertuah dalam segmen Adamainaa :)

Assalamualaikum.
salam sekahtera buat semua pembaca ^_^



Rase happy sangat sebab bertuah dalam Segmen : saya nak !
Tq buat Adamainaa sebab bakal buatkan header untuk blog sy nie. ^_^
no 8 memang no yg bertuah!!
keputusan penuh, klik SINI

kawan2, jom singgah blog Adamainaa :)


suka blogwalking,tapi line yg x suka :(

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat pembaca yg budiman.

Line tenet sangat slow ye mengalahkan kura2 sekarang. :(
Dapat juga jalan2 di blog mereka mereka yg lain.
tapi loading sgt lambat :(

maaf kalau x dapat singgah blog kamu.
Lain masa ye ^_^




Thursday, August 4, 2011

rindu semester baru ^_^

Assalamualaikum
salam sejahtera buat semua :)

Apa khabar semuanya hari ini? hari ni hari keempat kita sebagai umat islam berpuasa kan kan :). Mungkin ade yg sibuk membuat persiapan berbuka sekarang nie. Bagus2. memasak lebih baik dari membeli.lebih jimat, lebih sihat,lebih puas hati! Sekarang di nilai cuaca mendung, guruh kedengaran tapi takde pulak hujan yg turun. ^_^

Lambat lagi rasenye nak masuk semester baru. Dengar cerita mereka mereka tu cakap kuliah start 12 september. Okey, kena duk rumah sewa plak la kan. Rumah sewa tu pun belum tengok lagi. Tah macam mane rupe dan keadaan rumah tu pun tak tau la kan. Duduk satu rumah 7 orang dengan sewa RM700 sebulan. ok lah kan? Yelah, nak duduk kolej dah x dapat dah. Nak kate tak aktif rasenye kebanyakan aktiviti kolej sy join. ape lagi la yg tak cukup eh.bias? haha. entahlah. xde rezeki mungkin. terima je lah. ^_^

Hari ni entri pendek. maaf. rasa tak berapa sihat. Lain kali sy cerita panjang2 lagi okey? selamat berpuasa semua ^_^


Segmen Miss Nadya :: Saya Seorang Blogger Wanita

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua :)

kali ni nak join segmen ni
Klik banner ni okey!
Dianjurkan oleh MISS NADYA

Saya Syuhada, dan saya seorang blogger wanita ^_^

Jom join ramai2 k :)


Segmen : saya nak !

Assalamualaikum.
Salam sejahtera buat semua :)

Yeay! nak join segmen lagi ^_^

klik je banner comel ni okey!
anjuran ADAMAINAA

Okey. Adam & Ainaa suruh pilih nak mana satu antara 5 benda best ni :

1. Header 
2. Banner
3. Poster
4. Kad raya
5. Doodle

Cube teka sy pilih ape? Hehe. mestilah nak HEADER!! saya nak suruh Adamainaa buat kan header untuk blog sy nie. Maklum lah, saye memang tak reti lah bab2 header nie.Header yg ade sekarang ni pun main taram je buat. Sedih sungguh kan kan =.=" Ramai blogger lain mintak Doodles, Tapi sy rasa sy masih belum memerlukan dodles lagi buat mase sekarang. Sebabnye nak belajar lukis doodles sendiri. Nak buat doodles kiut lawa macam blog Adamainaa tuu..Hehe. Agak bersemangat di sini ye :)

Buat Adam dan Ainaa, tq buat segmen nie.
Buat yg nak join, Last 4/8 ni jam 12mlm ye :)

Wednesday, August 3, 2011

Segmen Mudah Nizam Ijam - Aku Blogger Tegar..

Assalamualaikum..
salam sejahtera kepada semua ^_^
sy nak join segmen lag!!

!                                                                              Nizam Ijam!
Klik banner untuk join.
Dianjurkan oleh cik abg kat ats tu :)

Tujuan join macam biase lah, nak tambah kawan2 di alam maya ni :)



Singgah Sahur Pucukandubi !

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua :)

Terasa nak join segmen lagi lah di bulan puasa ni ^_^

Klik banner ni okey :)
anjuran AME ELMS

tujuan join segmen ni untuk menambahkan kenalan di kalangan blogger di alam maya ni :)


Rabu tanpa kata



Wordless wednesday = Da pagi, jom tido :)

sleep







Tuesday, August 2, 2011

Dialog di Bazaar ramadhan

Assalamualaikum.
Salam sejahtera buat semua ^_^

Hai semua. tengah buat persiapan untuk berbuka kan. so, berbuka dengan ape hari ini. Jangan gelojoh, jgn ikut nafsu. Jangan membazir k. Sebelum berbuka ni, nak share sikit2 lah ape yg slalu sy beli kalau p bazaar :)

Pak Mat: Nak beli ape ye maknye?
Mak Bedah : bla bla bala bla..



Kejadian biase ni :
        
  Syuhada   : abg, bagi saya kueh kasturi singgit 
Abg Kueh  : alahai dik, kueh tu xde la.sorry.

Da agak da. my feveret kueh ni memang selalu xde di pasaran. duk gigit jari je la slalu kalau mengidam.. huu :(

Hehe. okeh, malas nak letak gmbar lagi. Dulu, mase budak2 ayah sgt rajin bawa kami pergi bazaar ramadhan. Macam2 yg kami beli. Antara yg wajib, air tebu, air soya, kebab, nasi ayam, kueh mueh n lauk-pauk sikit. Ayah akan bg RM10 sorang. so..ape lagi kan. wang yg ada di tngan separuhnye dibuat beli mercun dan bunga api. haaa.. itu je yg paling menarik di bazaar ramadhan.. :) Dulu la. sekarang ade lg ke yg jual secara terbuka kat pasar ramadhan? mercun pop pop ade la kot kan.
hee

ok, dah nak masuk waktu berbuka sat g. selamat berbuka semua ^_^





Gambar ini memerlukan kesabaran!!

Assalamualaikum
Salam sejahtera semua dan selamat berpuasa :)

Bukak2 album2 tibe2 nampak satu pic yg menguji kesabaran di bulan puasa. Menguji nafsu. ishhh.. meh tengok meh..


sedap gile kek ni. lagi2 bulan puase ni kan.kalau dpt tuk buke t best nie. stat suke kek nie mase sem 1 diploma dulu. Kat pasar mlm uitm dulu ade sorg pakcik ni jual kek ni. murah tau.RM2 tuk satu polistrin. first rase memng tak boleh lupe. so setiap kali pasar malam slase dan kamis memang gerai pkcik tu yg akan sy singgah dulu. :)sekarang ni dah xstudy lg kat situ, so sekarang tgh cari resepi kek ni untuk dicuba. sape2 ade  resepi tak?? ^_^

ok, jumpe lagi di lain entry :)





tak nak tulis entri lagi dah!!


sebab nak tido dah.hehe jumpe lagi esok :)


Monday, August 1, 2011

sahur yg pertama ^_^

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua

Update blog kejap lepas sahur nie. sementara nk tunggu masuk subuh kan :) .  Lauk sahur harini simple jek. Sambal ikan dgn air teh panas dgn air suam sekali ^_^. Itupun nasib baik lahh ibu kejutkan. kalau tidak terlepas sahur. Yelahh.. time sy bgun sahur tu tengok yg lain semua dah nak habis makan.Dalam hati pelik. Bile mase lah dorang ni bangun sahur. Nape aku yak sedar ekk? Padahal adik sy yg tido sebelah sy tu yg paling liat bangun. Dah tu bangun bukan nk kejut orang.Aishhh.. Hehe.

ok, da azan da. K, selamat berpuasa semua ^_^