Wednesday, September 28, 2011

Perlu ke berdua andai tiada jaminan?

Assalamualaikum wbt..

sejak dari tengah pagi tadi aku tertanya-tanya. terfikir dengan soalan seseorang yg hakikatnya betul tapi terasa menyakitkan. Sangat pedih. Soalan tentang masa depan yg telah sedikit dirancang, tapi kian goyah. aku sakit aku taknak fikir banyak banyak.

Ya, memang benar. makin lama makin aku rasa terluka. Tapi makin lama aku belajar untuk jadi makin tabah dan terima kelemahannya.

Ya, memang benar. makin lama makin terasa perbezaan kita. Tapi itu beerti kita saling melengkapi. sebab kita hanya manusia yg tak sempurna.

Ya. memang benar tida jaminan untuk masa depan yg kita pasti bersama suatu hari nanti. Tapi aku mengharapkannya. 

Dan aku semakin tertanya tanya. andai tiada jaminan, mengapa terlalu banyak harapan yg diberikan. mengapa terlalu banyak kenangan yg dicipta dan mustahil untuk dilupa. Andai tiada jaminan, mengapa perlu berjanji satu waktu dahulu. 




if you are not the one

If you're not the one then why does my soul feel glad today?
If you're not the one then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine then why does your heart return my call
If you are not mine would I have the strength to stand at all

I never know what the future brings
But I know you are here with me now
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with

I don't want to run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

If I don't need you then why am I crying on my bed?
If I don't need you then why does your name resound in my head?
If you're not for me then why does this distance maim my life?
If you're not for me then why do I dream of you as my husband?

I don't know why you're so far away
But I know that this much is true
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I'm prayin' you're the one I build my home with
I hope I love you all my life


'cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
'cause I love you, whether it's wrong or right
And though I can't be with you tonight
And know my heart is by your side


Tuesday, September 27, 2011

Assalamualaikum.
salam sejahtera.

Kala ini mata rase mcm terlalu berat untuk dicelikkan. Mungkin sbb badan perlukan rehat atau mata memang mangantuk sejak dari kelas pagi tadi. Ataupun sebab baru sudah menjamah nasi putih berlauk ayam blackpaper? mungkin.

Dokumen2 ujrah dan penangguhan ptptn sudah sedia tersusun rapi dalam envelope. menunggu masa untuk matikan setem dan diposkan sahaja. leceh berurusan dgn ptptn. tapi prosedur wajib dituruti.

VCO yg diorder baru sampai setengah jam lalu. Abang pos laju ketuk pintu bertalu2 tanpa memberikan salam. Macam rumah nak kena pecah pulak.. =.='

sudah sampai sini saja. mata dah tak larat untuk terus berusaha melihat. bye2 !!



Monday, September 26, 2011

mouth like sugar. heart like devil.

For every man in this world,
stop yourself to create a very stupid word to us.
we are just pretending to smile,
instead of trying to believe on what you said.

261499_1651767512935_1799458480_1070814_2741867_n_large


for now, let it be secret ok!

Tumblr_ln0oacafpt1qktb9fo1_400_large


Friday, September 23, 2011

perlu ke nak marah marah selalu?

Assalamualaikum
Salam sejahtera buat semua.

O9 kat fon je skrg ni. tgh tggu tren nak balik nilai. lg 45 minit baru tren sampai. dgn manusia yg ramai, sangat sesak. memang tak dpt la seat nanti. 

Btw, hati sakit. rase sakit macam kau pergi cucuk2 kan jari kat kaca yg da pecah2 tu. tekan tekan smpai berdarah la kan. tapi rase sakit kat hati ni lg mendalam kot.tak perlu rasanya nak marah marah kan

N tak tau nk justify kan post ni. tak reti o9 guna fon ni. leceh.
Lg prefer o9 dgn lptop compaq yg gedabak tu. k, jumpe lg next post. 

Wednesday, September 21, 2011

Blog sy direview oleh sis Diana :)

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua pembaca.

Berkurun tak update blog. bukan malas, tp xde semangat. bunyi macam putus cinta plak kan.. heheh. :) btw, thanx pada sis diana sbb sudi review blog sy. hihi. jom tengok kalau sudi . klik SINI

Wednesday, September 14, 2011

semester baru di shah alam :)

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua pembaca yg budiman :)


Sekarang sy kat shah alam, sesi persekolahan yg baru pun sudah bermula mingu ni. Tapi mcm malas je nak p klas awal2 minggu. students tak ramai, lecture tak datang, touch n go makin kurang nilainye, lagipun bazir air ne basuh baju untuk klas seminggu.. Alasan alasan alasan!!  ^_^

Semester ni sy duk rumah sewa, kat pusat komersial. Duduk dengan eja,dijah,kak naz n yun. So far dorang ok. sekarang rumah y kosong ni dah pun ade peti sejuk, mesin basuh, dapur dan sebagainye. dah fully furnish dah :). Sebab owner hanya sediakan meja makan, kusyen, kabinet dapur, kerusi,katil,tilam n cadar je.. heee.. best betul owner rumah nie. sewa murah, tambah lagi perabot. Yg untungnye kitorang lerr  ^_^

Bawah rumah ni kedai mamak, open 24 jam, bilik saya pulak bilik master, kat tepi tingkap depan, so malam2 nak tido wajib letak earfon kat telinga n pasang lagu kuat sikit. Malam tadi memang terkejut, sebab tengah2 tido, orang kat kedai mamak bawah ni jerit2 'golll!!'. Hahaha.sakit jantung aku. 



Sunday, September 4, 2011

Rayuan kolej berjaya, tapi dilema pulak!

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua pembaca yg budiman ^_^

Berbalik pada tajuk entri di atas. yes, sy dalam dilema. Tadi duk sajelah nak bukak website uitm kan. tgk status rayuan kolej. takde la terfikir uitm nak update status tu, sbb selalu p tgk2 die tulis sedang diproses jek. tapi bile tengok tadi..jeng jeng jeng!!


Dengan berjayanya rayuan kolej nie, maka bermula lah dilema diri ini. mahu duduk luar atau duduk di kolej? Arghhh!! buntu buntu. dah la duet deposit umah sewa dah bayar. isk3.. Bayar deposit ni sebab orang2 cakap sgt susah nak dapat rayuan kolej. so, bajet2 x dapat lah kan, sbb bukan lah rajin sgt p aktiviti2 kolej. Erm..xpe2 ade masa lagi untuk berfikir..


Friday, September 2, 2011

Sedikit tentang raya

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua.

Selamat hari raya aidlilfitri buat semua. Best tak raya? best tak jumpe saudara mara n kawan2 di hari raya ni? Best kerr.. =.="

Rasenye raya tahun ni paling bosan dari yg biasa. Paling tak meriah. paling tak best. Raya kat Nilai ni je pun. Sedara mara yg sporting bape kerat je sangat. Ada yg menjauhkan diri, dah tak nak campur n bergaul dengan sedara mara yg lain. Ingtkan bile masing2 dah besar, dah boleh berfikir secara waras. Ini tidak. dah tak nak bercampur dgn sedara mara kt sini.Bila nenek dgn atuk dah takde, masing2 jadi cmni lah.  Lantaklah kau labu. geram aku!

Raya tahun ni tak best sebab xde pic byak2. yelah, dah suasana tak best, mestilah nak snap pic pun xde mood kan kan..huu..tapi sebenarnye ok je..tak tau lah nape emo sangat hari ini. Ntahlah.

Adik sakit. Asik ke tandas je raya nie. kesian kat dia.Keracunan makanan agknye. Salah satu sebab juga kenapa mood raye tahun ni xde. Sebab tengok adik tak ceria. Hilang keceriaan diri ini sekali. Hurm. tah la. tak tau la.Lagipun zaty dah nak balik poli esok. sekejap je dia cuti.

Walaupun aidilfitri kali ni rase agak berlainan sekali,Tapi selagi keluarga ada di sisi, selagi itu aidilfitri tetap bermakna..





Tabarruj- peringatan buat muslimah.

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua :)

Selamat hari raya kepada semua pembaca yg budiman. Sudah harikeempat kita berhari raya.Dalam kita beraya, bergaya dengan baju baru corak terkini, mengunjungi rumah sanak saudara dan rakan-rakan. Seringkali kita lupa tentang satu perkara. Tabarruj.




credit kepada Nashir as




i want to be with you

Tumblr_lqsdlhv9gx1qmv0ejo1_500_large