Wednesday, April 27, 2011

Nur Malam

Assalamualaikum.
Salam sejahtera pada semua.

Sekarang tengah study CTU,Esok da jawab paper da. 
Nak share somtinng kat sini. Meh ramai2 dgr lagu ni. ^_^
Untuk renungan bersama..

 
Nur malam-Saujana
 
Jika terakhir Buatku- Saujana
" hari ini ku bimbangi.jika terakhir hidup adakah lagi subuh esok untuk ku bernafas dan sujud mengabdi pada-Mu ya tuhan" 
p/s : Wish me luck untuk paper esok.. 

Tuesday, April 26, 2011

Peperiksaan akhir

Assalamualaikum.
Salam sejahtera kepada semua.


Di kala ini,saat ini semua student uitm mcm sy sibuk mengulangkaji pelajaran. Final exam.  Sume org takut bile dgr perkataan ni. Risau, gelisah, sanggup tak tido malam, sanggup tak turun beli makanan, Nescaffe dan roti jadi peneman setia dikala lapar, gosok baju kurung 3-4 pasang seminggu awal sebab takut nanti kacau mase untuk study. potostat nota2 kawan2..haha.. agaknye same tak situasi kita masa final exam? Ni pun sebab baru pas makan nasi, mate da ngtuk. So update la blog jap. ^_^

Kita kena berusaha selagi ada masa. Manusia boleh berubah dalam satu saat. Markah pun boleh berubah kalau kita rajin study. 1 markah boleh membezakan gred kita, Menentukan sehebat mana pencapaian kita. Tentu kecewa kan kalau kita dapat CGPA 3.49 padahal lagi 0.01 pointer saje lagi kita boleh dapat dekan? Time tu menyesal  keluar air mata darah pun tak berguna. Jadi, sila berusaha selagi ada masa. Peringatan untuk diri sendiri dan anda :)

 pic from google

 Ini final exam di dunia, kita jangan pula lupa yg kita masih ada satu lagi final exam. Final exam yang semua orang akan hadapi. Tak kira lah orang tu penah masuk u, tak penah sekolah sekalipun, pasti akan hadapi final exam nie. jadi jom kita sama2 berusaha untuk mendapat markah yg cemerlang dalam final exam yg ini. Berusaha selagi ada masa. Berubah selagi ada peluang.  Allah tidak akan mengubah nasib seseorang melainkan mereka yg mengubahnya sendiri. Allahualam.

p/s : Jom sambung study!! 


Cemburu?

Assalamualaikum.
Salam sejahtera buat semua.


Pic from google 


Cemburu. 
Pernah tak anda2 semua hadapi perasaan ni.
tak pernah? Tipu.
Tak pernah? Betul?
Ok, anda memang tak pandai menipu.

Setiap org ade perasaan cemburu.Contoh? 

Kecewa bila parents lebihkan perhatian pada salah seorang anak yg lain*Itu cemburu*Gelisah melihat kawan2 yg dapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan*Itu cemburu*Risau apabila kekasih hati  bertemu janji dengan org lain*Itu cemburu*dan banyak lagi la...

Orang yg takde perasaan ni memang la x normal.Yg berlebih-lebihan pulak mcm sakit jiwa..dan aku..cuma cemburu pada masa lalu kau..Yang aku tau sikit pun tak pernah padam dari hati dan fikiran kau.Aku rase bodoh ade perasaan mcm ni cuma aku tak boleh nak elak.Maafkan aku.


Mood:  Tak ok. Rase nk panggil doreamon bawak pintu suka hati nak p jauh2 dari Mesia nie. 


Friday, April 22, 2011

Bila tak cukup kekuatan..

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua.

Semakin hari semakin banyak dugaan yang diterima. Nak tak nak terpaksa juge tempuh. Macam2 masalah yg datang. keluarga, cinta,kawan2. Kadang2 rase mcm nk simpan semua masalah tu sendirian, daripada cuba cerita kat mereka2 tapi tak didengar, buat endah tak endah. Lagi bertambah rase sakit dalam hati ni. Sy tidak cukup kekuatan untuk hadapi dugaan ni bersendirian.. tapi takde siapa lagi yg boleh membantu, mendengar setiap masalah dengan ikhlas,jujur n tak buat muka bosan. Belum ade lagi. Yg ade cume dengar dan buat tak tahu je. Sedih, terkilan so simpan je la sorang2. Luah kat blog ni pun ok gak.. huhu..

Salah satu cara nak menaikkan semangat diri ialah dengan membaca kata2 semangat, kata2 hikmah n seumpamanya. Selalu jugak kot sy buat mende nih.. ^^


pic from google

Satu cara lagi cuba lihat kesusahan org lain, jadikan iktibar dalam diri kita.Baru kita sedar yg dugaan kita tidaklah sehebat mana pun berbanding dengan mereka2 yg lebih menderita..

p/s: pliz Syu, be strong!! ^^

okey, sy nak novel nie.

Asalamualaikum.
salam sejahtera pada semua.

Penah tak korang bace trilogi bagaikan puteri from Ramli Awang Murshid? Sangat best, mantap dan suspen. Cerita yang melangkaui pemikiran manusia, melangkaui abad dan kurun. Tentang manusia yang mempunyai kebolehan melawan dunia kegelapan. Saifuddin. laksamana sunan.Tentang cinta yang terhalang oleh hijab yang berbeza. Yang paling penting cerita ni best la...

*****
First time beli yang siri 1, Bagaikan puteri, mase skola menengah. Adik ngn abg sy pun terikut2 membace, sampai abg sy yg sambung beli ketiga siri yg lain iaitu cita sang ratu, hijab sang pencinta dan cinta sufi. Semuanya ade 5 siri, termasuk yang baru ni, sutera Bidadari. Nak sangat novel nie. nak simpan wat koleksi peribadi.  peace !! .. ^_^


Keempat2 novel ni da ada kat umah :p



cume yg nie x beli lagi.. 

suka trademark trilogi bagaikan puteri nie..
"awan, kalau dapat kucapai, maka saktilah hamba "

p/s: sape2 yg murah hati tlong la belikan.. :p


Updated 7/9/2012: semua da berjaya dimiliki ^_^



Thursday, April 21, 2011

Aku masih setia n it`s not gudbye~

Assalamaualaikum.
Salam sejahtera.

Niat di hati nak study akaun, tapi mood ni jap ade, jap takde. Bosan sebenarnye study sorang2 dalam bilik. Ingatkan si Piya ade, bole la study same2 ngn die. Tapi awal2 lagi die da kuar pagi tadi, tak tau la pegi mane. Sbb mase tu sy tgh tdo lg. Tak sempat nk tnye.hee..da jadi cam burung hantu da sy ni. Malam tadi lnsung tak tido pas subuh. pukul 7 tido bangun kul 10 tgk piya da ilang.huhu..mane hang p nih..

ape pun layan kejap lagu nie..versi melayu ade, versi english pun ade. Dua2 besh kott.

Laura pausini-it`s not goodbye
Aku masih setia- dia fadilla
p/s : saya rindu awak lah!
Rindu ibu,ayah,zaty ngn munirah kat umah.. :(

Saturday, April 2, 2011

terima kasih kawan2

Assalamualaikum.
Salam sejahtera semua ^_^

Lately agak bz, sampai xde mase nk bukak blog. Mnggu lepas ade majlis kenduri kat umah, terima kasih la pade sesape yg datang tu ye. Pic nk letak kat sini memang la xde. Bz sgt teman ibu layan tetamu kat depan sampai xde mase nk pegang kamera. Lagi lagi xde sesiapa yg nak disuruh untuk jage kamera tu.isk3 :(

****
Kawan2 sy wat suprise sbtu tuh. Tetibe je dorang kol ckp da nak sampai. Wahh.terharu gile. Thanks korang. Sayang korang sgt2 tau. Walaupun korang x dapat dtg untuk kenduri ahad tu, tp sekurng-kurangnya dtg gak kan sbtu malam tolong2 basuh pinggan..hehe :)






Byk lagi pic dorang nk upload, tapi line tenet majok ngn sy kot. isk2.. cukuplah untuk entri kali ni. :)

p/s: Rindu ngn kawan2 yg dulu dulu..