Monday, September 21, 2015

Pending Mission

Assalamualaikum..
Alhamdulillah masih di beri kesempatan untuk menaip.

Sebenarnya rindu nak menaip selalu macam zaman dulu-dulu. Dulu hidup takde komitmen, di mana hidup aku pada ketika itu cuma belajar je. Sekarang ni bila dah bekerjaya, dah berkahwin, banyak komitmen yang aku perlu pentingkan. Tapi kalau ade masa terluang, sedaya upaya aku tak kan biarkan blog ni bersawang. Dah bertahun kot blog ni. rindu !

berbalik pada tajuk entri di atas

pending mission.

banyak perkara yg aku nk buat tapi belum sempat tercapai lagi hajat tu.

1) Daftar Haji
Insya Allah nak ajak suami pergi daftar haji bila ade kesempatan nanti. Aku ade dah akaun tabung haji, suami takde lagi. So td ade call orang tabung haji pasal daftar haji guna kwsp. Dia kata duit RM1300 akan dibekukan dalam akaun 1 kwsp sekiranya nak daftar haji guna kwsp. Then kalau xde lagi akaun TH, boleh daftar akaun TH dengan deposit RM2.00 je. mudah je kan. so apelagi. cepat-cepat lah daftar haji tu.

2) Beli kereta
Aku taknak tambahkan komitmen, so ingat nak beli kereta yang boleh bayar by cash je. So far mybe akan pilih kancil atau kelisa. Memang nk cari kereta kecik comel je pun, di samping boleh bawak ulang alik pergi kerja, boleh bantu aku untuk cari rezeki lebih nanti InsyaAllah. Kereta suami ade, tapi aku prefer lagi kereta kecik, yg penting kereta sendiri. hewhewww

3) Beli rumah
Insya Allah, dah dalam planning dengan suami nak beli rumah sebagai aset kami, sebab rumah makin lama makin mahal. Kereta pulak makin lama makin susut nilai. Sama dengan emas, makin lama makin mahal. hihi. Emas pun dalam planing jugak. insya Allah..


aku ni konon je nak aip panjang tapi dah xde idea..so, bye 

Friday, September 11, 2015

Business Online kami ^^

Assalamualaikum ^^

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk menaip entri hari ni.

Sekarang ni dah seminggu bertugas di tempat baru. jumpa kawan baru, ofis baru,bos baru ^^
Alhamdulillah, diorang semua okey je, so tak la aku rase kekok sangat kan. Rumah baru pun masih belum siap kemas lagi, so far apartment yang aku duduk ni ok sesangat. Dahla fully furnished, kawasan selamat dengan kawalan keselamatan yang ketat. Rumah pulak menghadap swimming pool, lengkap dengan gym, dewan badminton dan gelanggang tenis, memang kurus la kalau pergi bersukan ni. tapi bersukan ke aku ni? haha. Tapi yang aku suka dia tingkat atas. tingkat belas-belas. haha. bukak tingkap balkoni angin sepoi-sepoi bahasa. feeling tepi pantai pulak kannn. Si Citam, Oyen dengan Chappie pulak mmng suke menebeng tepi balkoni tuh. tak gayat ke hoi. Kadang-kadang time dorang aktif habis bersepah rumah barang  barang habis tunggang terbalik dikerjakan anak-anak aku ni. sabo jelah. Lepas ni nak g bawak g vaksin plak anak-anak aku bertiga tu. Haritu dah anta g grooming, tapi sekarang dah comot balik. biaselah, budak-budak tengah nak membesar. hihik

Then, selain tu aku bersama suami jugak tengah giat berbisnes. Kami dah daftarkan syarikat kami dekat SSM 2 jun haritu. Bisnes lebih kepada produk untuk fertility and baby.. sebab pada asalnya aku guna produk2 ni..dan selalu keep order online, so aku terfikir, dari aku terus beli online, ape kata aku cari duit lebih dengan jadi penjual barang-barang tu. Alhamdulillah, setelah puas cari supplier yang bersesuaian, akhirnya dah nak masuk 3 bulan lebih bisnes online berjalan. Sambutan alhamdulillah memberansangkan. Setiap hari minimum mesti ade satu order ^^. Dari satu produk insyaallah kami dalam perancangan nak tambah beberapa produk lagi.doakan bisnes kami maju dan berjaya ye ^^

jemputlah melawat ke page Facebook kami




Till then, Assalamualaikum