Monday, January 31, 2011

cawan kaca vs cawan plastik :)


Assalamualaikum.
Salam sejahtera


Salam,hye. Sejuk sungguh suasana di rumah hari ni. dari pagi smpailah sekarang. Terasa menggigil2 walaupun da pkai sweater dlm umah sdri. sejuk beb~ okeh, sila abaikan tentang cuaca hari ini.Harini si Zaty cuti. tapi bayang bayang die da menghilang dari rumah ni awal pagi tadi. nak ke BSN beli no pin UPU katenye. So tinggal la sy bersama2 munirah ngn ibu kat umah nie. ehh..kak nik pon ade, tp die suda tido.. lena betul dia tido sejuk2 nie.. :p

******
Sejuk2 nie, o9 smbil minum air teh o limau panas pun sedap kan. sgt2 sedap~ lagi2 minum dlm cawan kaca. hee.. satu sikap sy yg x bole ubah dr dulu, lau nk minum air panas je mesti nk cari cawan or gelas kaca. baru ade feel n baru bole fokus minum. gelas plastik boleh tolak ke tepi ye.. hee. ngade2 betul. Tapi betul ape, air tu akan rase lg sedap lau kite minum dlm gelas kaca dari bekas plastik. tak caya cube wat perbandingan. hehe.. entry mengade ni ditulis di sini sbb Aini kate die selera je minum teh dlm cawan plastik.. hehe.. tak setuju2!!




p/s: Okeh, da puas mengarut. jumpe lg. bye2 :p


Sunday, January 30, 2011

budak kecik ni da skola :p

Salam,hye. xde nk ckp pape. cume nk gtau yg budak kecik comey kiut ni da skola.. hee. da 5 tahun upenye dak kecik sorg ni. tak sabau2 die nk pi skola. Ntah paham nth tidak ape ckgu cakap. asik sengeh2 je bile org tnye. ni la die budak kecik yg da skolah tuu..

Wan Afiqah Aqilah bt Wan Zulkifli.





p/s: budak kecik ni ialah anak angkat family sy :)



akhirnya balik juge :)


Assalamualaikum.
Salam sejahtera



Salam.hye. Nape ye.kenapa eh. Duduk kat shah Alam nie rase mcm xmo balik umah je.. Rase nk tido je dlm Melati tu dr pg smpai ke pagi esoknye. Terase pemalas yg teramat nk keluar dari bilik tuh. beli makanan kat DC pun malas. kalau dc tu dekat sebelah bilik pun jgn harap la nk nmpak muke ni nk p kuar. adoyai.

Dipendekkan cerita, rumet sy yg ber3 tu da balik awal2 lg. Si Aini pas abes klas ari Khamis tu terus je balik umah. hee.. esoknye Piya n Eja pulak. walaupun sy da tinggal keseorangan dlm bilik, n budak2 kat level pun tinggal sorg dua je. tapi hati ni tetap malas nk packing barang untuk balik. Ishh..pemalas betul si syuhada ni..huhu...



p/s: masih dlm mood MALAS  :(

bila akhirnya harus memilih


Assalamualaikum.
Salam sejahtera


susahkan nak buat pilihan. Susah nk bandingkan yg mane pilihan terbaik sbb setiap pilihan ade baik dan buruknye. mcm orang, semua ade keburukkan dan kelebihan masing2. right?


Mood : pening :(

Thursday, January 27, 2011

ya..first presentation :P


Assalamualaikum.
Salam sejahtera


Salam,hye. nk cerita sikit. pagi tadi ada presentation utk subjek elektif Quality Management. Sebenarnye elektif tuk sem ni ade 3 subjek, Quality Management, International Relations ngan Social Marketing. Tp sy pilih quality management. sbb ape? bukan sbb sy suke subjek management yg ramai org kate mengantuk nie. tapi mmng dari hari register subjek haritu hati sy da cop subjek ni. Tak pandang lg dah yg lagi 2 subjek tu. Mybe love in first sight kot. mengarut!! haha..actually tak tau la kenapa. terima je la qada n qadar. hee..bak kate prof Ctu laa.

Berbalik kepada presentation QM tadi.Subjek ni tokwan yg ajar.. Erkk. Prof Baharuddin ni lebih selesa org pggil die TokWan. Secara Kebetulan sy, Eja ngn Piya dapat turn yg sgt2 awal tuk present. Eja org firs, sy second n Piya yg keempat. Aini xde dlm klas nie sbb die amik IR. mase present, tokwan nie suka sgt menyampuk..hee..tapi ok. sgt ok. Beliau ajar kami cara berkomunikasi n membuat presentation dgn betul. terima kasih ye tokwan. Lecturer lain xde lg yg mcm ni. ^_^

Lastly, first presentation ni mmng sgt seronok.  n sgt kagum dgn Piya sbb die sgt pandai present!! smpai tokwan gelar die wakil rakyat Sabah. mcm berdebat pon ade. sgt best die present. xpe syu, nt blajar dr piya eh cara nk present. :))

Till next entry

Thursday, January 20, 2011

psstt.. No bilik saya 3B-01-42




Assalamualaikum.
Salam sejahtera


Salam,hye.akhirnye ade masa juge untuk blog yg da bersawang ni.pejam celik pejam celik dah 3 minggu sy berada di shah Alam.Buat ape kat Sini? jln2 cari mkn ke hape syu ni.sbnrnye Uitm Shah Alam dah pnggil2 sy dtg sini..so terpaksa la dtg walaupun xde mood lg nk menghadap segala buku2 n assignment yg skrg dah pun berjaya memeningkan kepala sy yg dah sedia serabut ni.


So far, segalanya kat sini ok je. lebih kurang je mcm di Melaka dulu. Cuma undang2 kat cni x ketat la sngt. sini makanan pun murah je. Means makanan dlm uitm mmng murah la tapi kalau mkn kat luar mmng kena bwk duet lebih. certain tempat makanan sgt melampau2 mahalnye. =( tapi walaupun murah, badan kami kat sini makin berat. huu..walaupun hari2 ke fakulti  exercise nek tagga yg lg tinggi dr Tun Merah kat Lendu tue. Tapi berat tetap makin bertambah. pelik tapi benar. tolonglah buat muka percaya.


First of all, mase daftar kolej haritu, sy keseorangan. Kawan2 yg len sume nak duk umah sewa kat luar. Mase daftar tu sy tulis je nama kat bilik 3B-01-42 nie,yg da ade 3 org.means dgn kehadiran sy maka cukuplah bilik tu 4 org.n Secara kebetulan kami ber4 ambil course yg same.


Rumet sy ada 3 org, Aini,Eja n Piya. Aini n Eja dr Kedah n Piya pula dr Sabah. Buat masa ni mereka ok. Dalam mase beberapa hari je kami boleh rapat mcm adik beradik .



uppss..x cukup sorg lagi...



haa..ni baru complete
dari kanan: Aini, Eja, Piya ,saya :)



Okey, Masa sgt jeles dgn sy. Jumpe lg. Wassalam