Wednesday, April 30, 2014

1st GIVEAWAY BY DIANARASHID.COM

Assalamualaikum.
Salam sejahtera, selamat malam semua.

Hai pembaca senyap, ape khabar hati kamu harini?
... harap cepat sembuh  (:

Harini dah penghujung April. Cepat sangat masa berlalu. Harini mood nak join giveaway pulak. Dah lama x join. Kebetulan bw td jumpa satu GA ni, so jom terjah!


Klik je banner atas ni, terus aku bukakan pintu ajaib doremon. jeng jeng jeng. haha!

Tarikh tutup 1/5/2014 
good luck!



Monday, April 21, 2014

Ubat (:

Assalamualaikum

Buat jiwa yang tak sihat dan kurang kuat, amalkan   (:

الْلَّهُمَ إِنِّي أَعُوْذُ بِكَ مِنَ الْهَمِّ وَ الْحَزَنِ , وَ أَعُوْذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَ الْكَسَلِ , وَ أَعُوْذُ بِكَ مِنَ الْجُبْنِ وَ الْبُخْلِ , وَ أَعُوْذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَ قَهْرِ الْرِّجَالِ 

(Ya Allah! Aku berlindung dengan-Mu daripada perasaan keluh kesah dan berdukacita, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sikap lemah dan malas, dan aku berlindung dengan-Mu daripada sifat takut dan bakhil, dan aku berlindung dengan-Mu daripada bebanan hutang dan kekerasan lelaki (penindasan orang)). 


InsyaAllah, Hanya DIA yg tahu segala sesuatu
Senyum (:

Saturday, April 19, 2014

Welcome to the new world!

Asalammualaikum..

Alhamdulillah, tanggal 15 April 2014, kakak ipar selamat melahirkan baby girl yg sangat comel! Famili g kedah p tengok baby tapi aku tak dapat ikut sebab kerjaaa.. Nak nangis.Thaks kat adik sebab wasap pic baby. Entah bila dapat jumpa puteri kecik tu..Tengok gambar je dah rasa nk cium2 dia.. Mak Lang tak sabar nak ketemu sama kamu, tahu!

Sekarang aku adelah makcik kepada seorang putera hensem dan seorang puteri comel.Si abang nama dia Ahmad Alif Zikri, dah dua tahun pun abang hensem ni.Hobi dia suka main kereta ngan sepak bola. Sangat aktif dan pandai ambil hati orang. Semua orang suka and sayang dia. Dah besar nanti jaga adik awak elok2 tau abang!!

Alif ni dah la nakal, nanti adik da besar sikit, mesti dia ajak adik die main bola. haha.


Comelnyaaaaa Hanani. Rasa nak masuk dlm gambar nak peluk cium dia!


Abang dan adik (: 

So, welcome to this dunia yang penuh pancaroba Afrah Hanani .Semoga menjadi anak yang solehah, taat pada ibu dan ayah ye syg (:




Haa... Hanani pun ade kawan.. tua beberapa hari je dari Hanani tau (:      Jeng jeng jeng.....



Dan tak lupe jugak tahniah buat sahabat, Izzati Arifin sebab baru juge dapat baby boy! Comel sangat baby si iejat ni, geram sangat. Buat Muhammad Rayyan Qushairy, semoga jadi anak yang taat dan soleh tau. Dah besar nanti jaga ibu ayah elok2 ye (:


Till then, selamat malam (:





Monday, April 14, 2014

please stop

Assalamualaikum.
Maaf, ni entri untuk seseorang. 

Hai kamu,

 tolong hentikan semuanya
Tolong jangan ambil tahu pasal saya
tolong jangan like atau komen di instagram
Tolong jangan follow blog ni.
Tolong jangan tanya lagi pasal saya.
jangan msg kawan2 sy.
jangan tanya keluarga saya.

tolonglah hentikan semuanaya.

Tolonglah
Tolong jangan berharap
Tolong teruskan hidup.

please..

Tuesday, April 8, 2014

Rezeki dan Ujian

Assalamualaikum..
Selamat tengah pagi !

Entri khas buat seorang teman..  (;


Awak
Saya tau awak sedih. saya tahu awak kecewa. dan saya tahu awak rasa down dan pedih dengan apa yang jadi. Saya yang encourage awak untuk pergi interview. Awak dtg dari jauh dengan kawan kawan awak untuk datang interview ni setelah berbulan awak tak kerja sebab berhenti kerja dari tempat lama dulu..

Boleh kata awak selalu call and tanya saya tentang interview. Nampak betul kesungguhan awak dekat situ. Dpat rasa semangat awak yg berkobar2. Akhirnya awak selamat habiskan interview tu. Saya harap sangat awak dapat kerja tu.

Tapi... bukan rezeki awak..

pedih lagi bila kawan kawan awak yg dtg interview dah shortlisted..tapi awak tak..Saya faham. saya pun pernah hadapi situasi yg sama. sama mcm awak.Tapi jangan risau, selagi awak tak putus doa dan usaha, rezeki awak sentiasa ada. Mungkin jauh lebih baik. Mungkin tuhan tahu kerja yg awak minta tu x sesuai dengan awak, sebab tu dia nak beri rezeki yang lebih baik. 

Sabar awak. 
Ini ujian. Anggap saje ini ujian.

Ujian untuk awak berusaha mencari pekerjaan yg baik,
Saya juga ade ujian, ujian berusaha mengikhlaskan diri buat kerja dengan baik.
kadang kadang rasa bersalah sangat sebab rasa macam tak ikhlas bila buat kerja sambil lewa.



Awak, jangan sedih, InsyaAllah ade hikmah.
Rezeki tu pun satu ujian sebenarnya (:
Semoga kita kuat bersama-sama.








Sunday, April 6, 2014

Aduh hati !


Selamat malam


Buat hati hati yang tak berapa sihat lagi..
...mungkin hati aku...
...atau hati kamu...
...barangkali hati dia...

atau hati milik sesiapa saje..

sudahlah
Jangan mengeluh lagi
Memang ambil masa...
tak tahu berapa lama kan

sabar,
pandang ke depan
senyum ...

Semoga cepat sembuh (:

Tuesday, April 1, 2014

April (:

Assalamualaikum.
Cepatnye mase berlalu. Dah April!!

Baru lepas bercuti tiga hari. Dua hari menghabiskan masa dekat rumah sahabat baik di Klang, diminta jadi pengapit tak rasmi majlis bahagia beliau. Selamat berbahagia Intan dan Herman, nak tempek gambar pengantin xde lagi. gambar belum siap, kena tunggu abang cameraman siapkan edit dulu. 

Letih! 
walaupun sebenarnya cuma duk temankan dan layankan si pengantin ni, tapi ntah kenapa badan rasa letih sangat mengalahkan orang yg duk rewang kat luar rumah. Haha! dengan pergi temankan pengantin berinai last minit sebab inai instant yg salah beli, dengan nak cari kasut malam berinai lagi.. itu lagi ini lagi.. Kesian si pengantin kene dengar bebelan kawan dia nih. Geram jugak sebab kene buat kerja last minit gini. Tapi Alhamdulillah semuanya berjalan lancar (:

Majlis ni ade malam berinai dengan Hari bersanding. Nantilah, nak cerita satu satu bila gambar dah siap nanti. syok sikit cerita bila ade gambar kan?


Nah.
tetiba dengar lagu ni..

senyap

Eh, Frozen ni tuju lagu ni untuk aku ke? haha (:


It's funny how some distance,
makes everything seem small.
And the fears that once controlled me, can't get to me at all
It's time to see what I can do,
to test the limits and break through.
No right, no wrong, no rules for me.
I'm free!


Let it go, let it go.
I am one with the wind and sky.
Let it go, let it go.
You'll never see me cry.
Here I'll stand, and here I'll stay.
Let the storm rage on.


My power flurries through the air into the ground.
My soul is spiraling in frozen fractals all around
And one thought crystallizes like an icy blast
I'm never going back; the past is in the past