Sunday, February 27, 2011

Renung-renungkan bersama ^_^

Assalamualaikum
Salam sejahtera kepada semua pembaca :)


p/s: peringatan buat diri sendiri. Juga buat anda. :)

Saturday, February 26, 2011

Saya gadis oktober ^_^

Assalamualaikum
Salam sejahtera kepada semua pembaca :)

Selamat pagi.Sihat tak anda hari ni? Hari ini hari sabtu.hari cuti dan hari menyiapkan assignment yg bertangguh.hehe. Jadi student memang mcm ni lah. lagi lagi yg suke tangguhkan assignment last minit mcm saya =.= Okeh,actually sekarang nie nk tangguhkan lagi asigment tu jap n nak share tentang tarikh lahir. Setiap orang mempunyai ciri2 yg berbeza ikut bulan kelahiran. betul ke? mungkin 50% je betul.kan2??Yup,sy lahir pada bulan oktober.Jom intai2 sikit ape ciri2 insan oktober nih.

actually,pic ni diambil dr app fb :)

Bile tgk2 balik..ade lah 90% yg betul..ishh..terer gak Dato nie wat research eh. Tapi walau mcm mane pun, hanya kita saje yg tahu mcm mane diri kite sendiri kan? Orang boleh buat research atau apa2 saja,tapi jawapan yg tepat ada pada diri individu itu sendiri. Sbb cume kita yg boleh bentuk peribadi,hanya kita yg dapat ubah diri kita untuk jadi yg lebih baik lagi.Insyaallah.

okeh..jumpe lagi.nk setelkan asemen.. byee ^_^

p/s: Renung-renungkan dan selamat beramal :)

Friday, February 25, 2011

Jom join contest 'kisah cinta terindah'


Assalamualaikum.
salam sejahtera kepada semua pembaca.


Hyee kawan2!!
Sekarang tengah takde kerja. saje2 nk promosikan contest.
Contest nie dianjurkan oleh my bakal kakak ipar.huhu.
jom ramai2 join :)

kisah mamai mamai

Assalamualaikum..

Selamat sejahtera kepada para pembaca.

Sebenarnye baru balik dari kelas prof Baharuddin td. Kelas Quality management. tak penat. Tak letih macam selalu. Sebab kelas ni tak tensen, tak serabut lagi lagi prof pun seorg yg memahami para pelajarnye :) 

Sebenrnye nk cerita pasal adegan mlm tadi. Dalam pukul 2 pagi cmtu lah, Eja ke Piya tah yg kejut sy dr tido.tak ingat lah..mamai2 lagi time tuh. Dia Suruh keluar bilik sbb loceng bunyi panjang tak berhenti henti. Firedrill ke? ntah la. Yg sengal lah kan, boleh plak dgn selambanye sy ckp " takmo lah.nk tido" haha. Mybe dorg ade kejut sy lg, tapi sy tido mati. tgk..bila mamai macam macam boleh jadi kan? Memanglah ni kalau terbakar betul2 mau hangus sy dlm bilik. Pentingkan tidur dari keselamatan sendiri.haishh.. tapi kate dorng sbnrnye tak jadi ape2 pun. Takde pon firedrill practise. kesilapan teknikal semata mata.. ^_^



p/s: sori entri pendek ^_^

Wednesday, February 23, 2011

Tak sampai hati,tapi...


Assalamualaikum.
Salam sejahtera

Lama sungguh tak menaip dlm blog nie.dah usang.dah berhabuk.Org pon xmo singgah lagi.. :'(

Actually la kan, hari ni sepatutnye takde lah kelas. tapi ade kelas ganti pulak. Sy paling tak suke lecturer yg suke cancel kelas dan ganti kelas2 time2 mcm nie. Org nk rehat pun tak bole. Dah la jumaat ni pon ade kelas ganti..isk..Memang lah lecturer berkuasa, tapi kami sebagai pelajar pun ade hak juge..sabo jelahh.

*****
Semalam duty lagi kat lab.Sangat lah ramai org.siap ade waiting list lagi yg nk guna komputer. So,terpaksalah menghalau pengguna2 yg lain yg dah guna lebih dari satu jam. Tak sampai hati sebenarnye sy nk menghalau dorg..bukan menghalau lahh..tapi mempersilakan dorg spy menninggalkan komputer untuk org len nk gune. hehe.betul ke ayat ni? Kesian kat mereka sbb yg betul2 lama duk kat depan komputer ni semuanye tgh betul2 buat assignment. And yg waiting list tu semuanya semata2 nk bukak facebook aje..

*****
Baru balik rumah haritu. Rase rindu nk balik rumah lagi. Rumet2 sy skrg tgh tido. takmo kejut dorg bangun sbb kelas kul 2.30 t..Biarlah dorg rest sbb mlm td dorg tido lmbt.okeh,dah tak tau nk mengarut pe lg, k bye.jumpe lg :)


p/s: mood: mamai2 lagi da nk update blog :)

Sunday, February 13, 2011

13 Februari

Salam,hye.

Sebenarnye ade sesuatu pada tarikh ini. Pada tarikh 13 Februari 2007. Saya masih ingat. Walau pun kenangan ni dah boleh masuk dlm sejarah Asia, tapi sy tetap tak kan lupe kan nye :p Kenangan yg buat sy jadi seorang yg matang, tabah dan segalanya ^_^ 

p:s: Tak tahu lah kalau org tu masih ingat atau tidak.

Saturday, February 12, 2011

kelopak mata berkilo-kilo!

Salam hye.
Salam sejahtera kepada sesiapa yg sudi bace this entry la.

Entry kali ni ditulis dalam keadaan yg sgt mengantuk. Sy tak tau kenapa sgt la berat kelopak mata ni. Kalau timbang mau berkilo2 ni. Mybe sebbab semalam sy tido lepas subuh kot. Pastu pas zohor p teman wani shoping jap. Sy pandang je la die shoping itu ini, sy xde duet, mane bole pegang2, nanti rosak,tokey suh ganti t naye je..huhu.

After this nk p cuci muka n start wat esemen!! esemen melambak2 mcm pasir di tepian pantai..huu.. :(. Sy sebenarnye bukan lah seorang yg rajin membuat esemen awal2 nie. Tapi dah kena physco dgn sang rumet dalam bilik nie. Nasib kau lah syuhada, dapat sebilik dgn orang yg rajin..Adoi.. siyes, dorg memang menakutkan sy. Sy takut tgk dorang selalu every time bukak buku n study. isk3. mase bile dorg nye pleasure tyme tah.. Nak tnye segan lak..huhu.. 

Okeh, sy dah lupe nk taip ape lg kat sini. Mata saya perlu tindakan segera. Kalau tidak x siap esemen2 sy ni. k, jumpe lg, bye2!!

p/s: thanx for reading ^_^


Friday, February 4, 2011

bosan, jd sy o9 :)

Salam,hye.

Berjumpe lg kite pd mlm ni. Sy dah ade kat Salam. ^_^ Nie dr td o9 je. Bosan punye pasal. Nak buat esemen tggu mlm sikit lah, baru mood rajin dtg. hee :) Skrng tgh tggu Si Aini balik. Die ckp nak balik hari ni. Tapi usahkan Aini, byg2 Aini pun sy x nmpak lagi.
*****
Abg sy yg sulung sekarang di Mesir, dia wartawan dr BERNAMA. ditugaskan untuk mendapatkan info dan informasi terkini tentang perkembangan rusuhan di sana. Harapnye selamat pulang ke Malaysia. Kesian ibu sgt risau hingga tak boleh lena tido malam :(
*****
Takziah diucapkan kepada keluarga datuk Saudara sy, kerana datuk saudara yg sy lawat di hospital semalam baru saja meninggal dunia pagi tadi. Semoga roh nya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama golongan yg beriman. Amin.
*****
Buat semua peserta GA, sila rujuk nama anda di sidebar, if sy terskip, tlg beritahu ye. mekasih2 :p

Ok,till the next entry. jumpe lg. Bye2 :)

p/s: perut dah lapar..isk3

Thursday, February 3, 2011

Ke hospital~

Salam,hye.

saye nk p spital jap lg.
oleh kerana baju kurung sume tetinggal kat s.alam,
so, sy sambar je lah baju ibu time mude2 dulu :p
dgn tudung sarung si Zaty.. hehe
Melawat org sakit ne la kai bju kurung dik non..




p/s: si juling beraksi depan webcam. bye2 :P

Tuesday, February 1, 2011

Dia gadis yg tabah :)

Salam,hye.

Malam sebelum balik rumah, sempat lah sy keluar makan kat DC dgn seorg kawan.Kawan perempuan. Dah lama x jumpa kot die nie. Kawan masa skola menengah dulu.. Bile dah berjumpa, mula lah kami bercerita. Mcm2 yg kami cerita. Baru beberapa bulan yg lepas die da kehilangan ibu tercinta. Daripada 5 org adik beradik, die anak perempuan yg sulung. Lepas pemergian ibu, Die la yg uruskan semua urusan di rumah, uruskan adik2 dan buat semua kerja2 rumah. Pengajian juga terpaksa ditangguhkan atas sebab itu. Dan mmng betul, dia dah jadi semakin matang. Saat die bercerita tentang hidup die sekarang, wajah die nampak lebih tenang. Die seorang gadis yg sngat tabah. Sy doakan die sentiasa hepi dan gembira. Sbb die seorang kwn yg sgt2 baik.



p/s : Siapa yg bersabar di atas ujian, Allah sempurnakan sabarnya
lalu memasukkannya ke dlm syurga mana yg dia suka..