Saturday, May 25, 2013

Konvo

Assalamualaikum

Lama dah tak menaip. duduk rumah goyang kaki pun malas. Ade streamyx laju pun malas. Heh. semua malas, ape nak jadi.

Tarikh 12 May 2013. Hari ahad , sesi konvekesyen ke 78. Sidang 4.

Dengan ini, secara rasminya dah mengenggam segulung ijazah. Dulu masa sekolah rendah, cikgu bising suruh belajar rajin rajin sampai dapat segulung ijazah. Ni dah dapat dah, tapi xde feel sangat pun. Ehh..


Terima kasih atas sokongan. 




Friday, May 10, 2013

Welcome New Baby :)


Assalamualaikum, 
salam sejahtera semuaa

Aku dah ade compact kamera yang baru menggantikan Olympus Fe pink kat bawah ni.

Olympus Fe2040


Olympus ni beli lama dah, mase final year diploma dulu. Beli pun sebab nak simpan kenangan dengan kawan-kawan. Tapi sayang, indah khabar dari rupa, kamera ni tak sebagus seperti yang dicang-canangkan. gambar selalu blur dan gambar waktu malam tak cantik. Bukak aku tak reti guna, dah segala features dalam tu aku dah selongkar kot. Padan muka, sapa suruh tak study dulu sebelum beli. Harga kamera ni RM799.


Panasonic Lumix DMC-S2

Teman pengganti sekarang ialah Panasonic Lumix DMC-S2. Ni kamera murah je,Beli dekat dealer Panasonic kat Nilai ni RM399 dapat free camera case dan juge memory card. Tapi kalau beli online lagi murah, RM350 pun dah dapat dah camera ni. So belajar dari kesilapan, memang dah study dulu and memang dah aim kamera ni. Kalau beli kamera DSLR mahal, pastu tak reti den nak guna.Memang niat nak beli yang murah je, sebab kamera compact mcm ni bukan tahan lama sangat pun. Better beli yang murah tapi kualiti gambar tu cantik (:

Btw,Sebenarnye aku nak purple. Tapi akhirnye terpaksa rela beli yang pink. kenapa pink? sebab kat kedai tu ade stock pink je. Malas dah nak cari kat kedai lain. Pink pun boleh. Kedai kamera pun tak banyak sangat deh kat sini. So, welcome my baby Lumix. Sila siap sedi berikan khidmat yang terbaik untuk aku.


ok dah, bye!

Wednesday, May 8, 2013

wordless wednesday



Sedih

google

Aku sedih sekarang.
kadang-kadang sedih datang tiba-tiba, tak dijemput tak diundang tak bersebab.
kadang kala sedih datang atas sebab yang disengajakan atau tak tersengajakan.
kadang marah terlampau, kadang terusik hati sendiri dan yang lain.
ini semua punca.


Tolong fahami diri ini.


Friday, May 3, 2013

Overthinking

Assalamualaikum.
Selamat malam semua :)


Photo: Overthinking...

Overthinking.
Terlalu banyak berfikir.

Mcm dlm gmbar dekat atas tu, kepala boleh meletup 
Stress. Tekanan. Runsing. Tak boleh tido malam. 

Ini berlaku pada semua orang.
cuma tolong sedar diri.Sampai bila mahu begitu.
Bangun, face it. Cabar diri sendiri, solve it.

Intai dari sisi positif.
Semua yang berlaku ada hikmah.
Semua masalah ada cara penyelesaian.
Lambat atau cepat pasti ada hasilnya.

Jangan lupa
Tuhan sentiasa ada untuk kita (: