Monday, January 23, 2012

Sekali lagi kau lukakan aku.

Assalamualaikum.


Dulu kau cakap, kita bersama harungi segalanya.Bila kau ada dia, kau lupa semuanya. Kau lupa aku, kau lupa kata-kata kau dulu. Kau hancurkan lagi hati ini. Aku selalu mengalah. Aku selalu menangkan kau walaupun kau yg salah. Aku tahu aku silap di situ. Terlalu banyak kesempatan yg kau ambil atas kelemahan aku. 


Wednesday, January 18, 2012

Semester 4 dan kenangan.. part 1 :))

Assalamualaikum wbt..

Semester 4 dan antara memori yang tercipta.Ada pahit ada manis.  


Sem ni duduk rumah sewa, actually dapat rayuan kolej, tapi dah janji dgn kawan nak duk luar bersama. Tapi ya Allah, mcm2 dugaan yg datang dalam rumah ni.


Banyak duet habis sbb duduk kat luar. Yg ni memang tak dinafikan. Sebab share satu rumah beli washing machine ngan peti ais ngn dapur dgn ampaian dan lain2 lagi  =.='


Awal sem pergi kelas tumpang Eja sbb die bawak motor. So, tak boleh lambat sbb kena ikut Eja punye timing.


Ayah mendengar rintihan anaknya, tak mahu susahkan org dan mengharap orang lagi. Jadi ayah belikan motor ex5 merah buat anaknya ini. Thanx ayah.. hehe ^_^

Walaupun dah ade lesen motor dan kereta sejak lepas spm, tapi jarang sgt bawak. so, bile dah dapat motor kena practise berhari2 sampai diri sendiri yakin. Terima kasih ibu dan ayah sebab memberi keyakinan 100% pada kakak, walaupun tau yg kakak ni kekok bawak motor kan. Terima kasih juga pada adik2 yg memberi sokongan moral. Tanpa kalian mesti kakak da give up. sbb diri sendiri tak pernah yakin nak bawak motor atas jalan raya yg sesak. now, dah biasa :))

Kena hempap dgn ex5 kesayangan lepas habis kelas csc. Ada seorang hero yg tolong, tapi tak ingat muka die walaupun rasenye dah lebih 4 kali ucap terima kasih. haha :p

Helmet baru yg bewarna merah hati berjaya dicuri oleh orang yg tak bertanggungjawab semasa sedang syok tgk ombak rindu dgn zira kat jusco bukit raja.


ade banyak lagi.. tapi.. to be updated.. :))

Tuesday, January 17, 2012

Blame yourself.

Don't blame people for disappointing you, but blame yourself for expecting too much from them.
Ok, salahkan diri sendiri sebab terlalu mengharap. Tapi tak salah rasenye mengharap bila da diberi harapan.
Terasa seperti tunggul.
sememangnye kau tunggul syu. kau tunggul ok. bukan manusia!
kau kan xde perasaan macam tunggul kayu tu.

arghh.. nape la post benda cmniii kat blog!

Thursday, January 12, 2012

Kalau sayang, lepaskan ia pergi :)

Assalamualaikum.


bertawakal itu yg terbaik. semuanya sudah tertulis.
pic: google

Ramai orang selalu cakap jika kita sygkan sesuatu, biarkan ia pergi. lepaskan ia, hati pun senang, tenang dan tak gelisah. Betul kan? Ye, ungkapan itu ada benarnya.

Tapi bagi aku, selagi 'sesuatu' itu masih ada pada kita, masih berada di samping kita, masih dalam simpanan kita,  we have to appreciate it. Jaga betul betul. Sebab bila dah kehilanganya, menyesal pun tak guna. Yang lama tak kan sama dengan yang baru. Tapi slalunya yg baru lebih baik dari yang lama.Cuma kenangan itu yg berbeza. We learn from the past. we should got much better. 

Lepaskan ia pergi bila kita sudah kehilangan 'sesuatu' yg kita pernah sayang. Lepaskan dgn ikhlas, bukan sebab terpaksa. Bila terpaksa, hati yg merana. Bila merana hidup kucar kacir, tak tenang dan gelisah. Boleh jadi gila!

ok, macam ni ye.

Bila kau dapat helmet baru yg sangat cantik. warna merah lagi. tapi tak sampai seminggu, helmet tu dah kena   curi sebab kau x simpan elok2, yela ade box tak mau guna kan.. biarkan je la helmet tu pergi. jangan dok kenang-kenang lagi. Bila dikenang, hati pun sakit. hidup pun tak tenang. so, just let it go. okey?

Bila ayah balik dari sabah, belikan kau gelang mutiara hitam putih yg sangat cantik, tapi beberapa bulan kemudia ia hilang sebab kau terlupa letak kat mana, then cari satu rumah tak jumpa, kol ibu kol adik tanya tapi mereka pun tak jumpa. Duk menangis sorang sorang dalam bilik sebab kau sayang sangat gelang tu, sebab gelang tu la yg selalu temankan kau saat susah dan senang, sebab gelang tu pemberian orang yg sangat kau hormat dan sayang, tak lena tidur tak kenyang makan sebab terkenang si mutiara dan kenangan bersamanya. Hidup pun tak menentu.Tapi dah terbukti yg sememangnya rezeki kau bersama gelang tu sampai situ sahaja. jadi kau harus tabah dan ikhlas lepaskan ia pergi. baru hati boleh tenang dan gembira.


Lepaskan ia pergi. Itulah yang terbaik. Allah sudah menentukannya. Jangan dikenang lagi.Redhalah walaupun ia pahit. Redhalah walaupun ia sakit. Kerana Allah tahu yang terbaik.

Mimpi

Assalamualaikum.

Ye,mimpi cuma mainan tidur, tapi bila termimpikan kamu secara tiba tiba, terasa seperti realiti. seperti melekat di hati. Dan rindu itu datang setelah lama ia tak menyinggah.

....dan sendiri aku tersenyum, bukan sebab kamu. kenangan itu yang tak mampu aku lupakan.

Tuesday, January 10, 2012

2 more paper to go :)

Assalamualaikum.

Lepas habis jawab 2 paper ni dah bole balik la rumah. Cuti lama boleh tido puas2 untuk sehari dua. Padahal sekarang ni pun lagi banyak tido je dari stadi. syuhada oii . bile la nak berubah ni!! okey, sekarang pun sedang berjuang khatamkan Organizational behavior (OB) yg berbaki lagi 9 chapter lagi. 9 chapter lagi ok syu! esok pagi dah exam. melampau!


.:: She still in your head, your mind, your heart. so, who am i to you ? ::.

Saturday, January 7, 2012

pemberi semangat.

Assalamualaikum


Terharu bila ibu call and msg guna handphone ayah, bertanya khabar dan juga exam.
 'fikirkan masa depan yg cemerlang' - sms yg ibu kirimkan. ringkas tapi penuh erti.


Bila teringat memang susah nak lupa

Assalamualaikum.

Harini rase semangat sangat bekobar-kobar nak smbung study. semalam tak study lansung. padahal second paper esok petang. Nasib baik paper account je pun. Paper ni boleh score. insyaallah ^_^  

Dan bila nak study ni macam macam la setan setan ni duk hasut hasut. Mula lah teringat sesuatu yg sangat menyakitkan hati dan perasaan. Tarikh 5 May 2010 dgn 30 oct 2011 mmng sgt menyeksakan. Aku benci peristiwa tu!

Tapi aku tau semua yg berlaku ade hikmah yg tersembunyi. Itu kan dah takdir, kalau semua tu x berlaku aku tak kan kuat dan tabah seperti sekarang. Walaupun sakit sgt terasa sampai sekarang, tapi aku redha. Sehebat manapun kita merancang, hanya Allah yg berkuasa menentukan semuanya.







Tuesday, January 3, 2012

semua itu balasan. sedar tak?

 Assalamualaikum

Sekarang tengah bertungkus lumus mengulangkaji pelajaran untuk final esok. ambil mase rest ni untuk update blog sekejap. Sekarang, saat ini, perasaan gembira. entah kenapa. mungkin pemberi semangat hadir di waktu yg tepat. terima kasih :) Tibe2 teringat pada kata2 seorang teman.

Disaat kita terluka, ingatlah saat kita pernah melukakan.
Disaat kita dihina, ingatlah saat kita pernah menghina.
Disaat kite disakiti, ingatlah saat kita pernah menyakiti.
Disaat kita dilupakan, ingatlah saat kita pernah melupakan.

Ini hukum karma, setiap yg berlaku pasti ada balasannya. Jadi tepuk dada, tanya hati.^_^