Sunday, October 31, 2010

kecewa

Assalamualaikum.
Salam sejahtera





Pernah tak rase kecewa? sakit kan? itu yg saya rasa sekarang~

Saturday, October 30, 2010

sesi merehatkan diri

Assalamualaikum.
Salam sejahtera


baru je siang tadi lepas killer paper, southeast asian. fuh! x sangka soalan senang sangat2. haha ;D. memandangkan next paper financial seminggu lagi, jadi hari ni nak relaks la sikit. penat otak ni bekerja tau~~ so bg die rehat la~ok??

Till next entry

Wednesday, October 27, 2010

owh..da final lah



final exam ;D
final exam ;D
final exam ;D
final exam ;D
final exam ;D

perasaan bile final da tiba?

takutttt.. berdebar2 rase hati ni. =(
lagi??



konfem laa x bole tido..
risau tahap melampau pnye pasal.

dengan note yg melambak baru nak hafal..


so..bile da jwb exam..
kalau soalan senang..

ape lg..senyum sampai ke telinga..haha

tapi kalau sebaliknye..

menung la sepanjang hari.

jadi, kite mesti usaha, doa dan serahkan segalanya atas ketentuan tuhan..

selamat menempuh peperiksaan syuhada!!

Saturday, October 23, 2010

pulang ke lendu

Assalamualaikum.
Salam sejahtera


Salam,hye. suda lama x menulis di sini. bukan sbb study week ya, tp sbb usb modem nie rosak :D tadi mase beli brg mknn kt mydin sempatlah g kedai bangla handphone, beli jap usb tuk modem nie. RM20. sgt2 mahal! rayuan saya untuk minta kurang tidak dihiraukan ye. sungguh sadis sekali.

haritu de ular tedung besau kat tepi umah. die lalu mase ibu sedang menyapu di situ. sungguh mengerikan. tapi berjaye di bunuh oleh cik awe. sungguh bahaya, besar sungguh ular tersebut. lau makan orang pon bole tuh!

esok, sabtu saya akan pulang ke lendu. untuk teruskan perjuangan study nie. di rumah susah sgt nk tumpu study. asik ke dapur je kaki ni melangkah. perut pule asik lapar je sentiasa bile ade kat rumah. perut nie pon da jadi mcm belon juge. hehe . oleh sbb ni sgt penting untuk balik awal ke lendu. saya kena stdy hard la nmpknye~xpe2, nadia n kak fariza pon da balek umah tu :D

bile da duk lame kt umah, terase berat hati plak nak tinggalkan rumah. ish3, ngade2 eh syu!! ok lah, stop di sini. sy perlu tido. bye. salam =)

Tuesday, October 19, 2010

will missing u

Assalamualaikum.
Salam sejahtera


















salam,hye. da 6 semester sy dan kwn2 uitm habiskan masa bersama. lepas ni entah jumpa entah tidak. walaupun xde kwn2 sy yg tahu pasal kewujudan blog nie.. tapi saya harap mereka dpt rasa betapa saya hargai persahabatan ini. saya pasti akan merindukan mereka semua :D

Till next entry

Monday, October 18, 2010

minggu untuk study :D

Assalamualaikum.
Salam sejahtera



salam,hye. sekarang saya berada di rumah. sekarang juga waktu study week bg pelajar2 uitm semalaysia. paper first sy 27 oktober nie.. paper LAW. sepatutnye skrg sy ade kat lendu, tp ibu ngn ayah x bg lek pule. isk3. sbbnye xde org kt uma tu.. dorg sume suke lek lmbt2. oleh kerane sy nie x bwk buku balik umah, sbb bajet nk lek semalam la kononnye, jd terpaksa pinjam buku illa untuk di potostat. nasib baik la illa tu amek jurusan yg same dgn sy, tp die blaja kt uitm dungun laa~


dup dap dup dap rase hati ni. risau bile fikir sal final ni. sy nk wat yg terbaik sem nie. jd sy ne stat blaja lah skrg. tp lom stat2 lg.ish3..syuhada2.stop lah. sila study.rase rindu pule pade si dia. haha. sengal lahh. mcm tau2 je, bru je si dia msg kat fon. hehe. dah2. sy nk bermsg ngn si dia dulu.bye2 :D

p/s : GOOD LUCK pada sesiapa yg bakal menghadapi peperiksaan, pmr, spm atau pun final exam !! wish u all da best :D

Monday, October 11, 2010

keluarga



tak byk pun gambar2 family. yg byk gmbr ibu, ngn adik2 saye saje. tp sy sygkn family saye. walau selalu kott bertengkar kasar2 dgn mereka2. =D

aduhai law



Assalamualaikum.
Salam sejahtera


Salam, hye. Td baru sudah test law.aduh, soalan punyelah susah. da la 100 markah, 1 jam je pun mase yg diberi. semua ingatkan puan akan beri ipac question, rupenye kua la pule agency by implication yg kami abaikan selalu tuh. ha. padan muke saya.hahaha. tapi dapatlah saya jawab 2 1/2 page juga. sbb saya ade bace selak2 sket kt tajuk tu. jadi ingat lah sikit. alhamdulillah sy bole buat.

****
sekarang tinggal research je. minggu nie kena hantar kat miss nurul. jangan lengah2 syuhada!

****

special thanks to:::
- ika and nadia for chocolate cake. sedappp.thanks!
-amni for the beautiful blouse. nice. thanks!
- atiqah for the purple shawl. love it. thanks!

mereka beri sebagai hadiah hari jadi sy.. terima kasih kwn2..!!

Sunday, October 10, 2010

Hari yg cantek =D




hari ini hari yg sgt cantek. kenapa?sbb hari ni 10 oktober. 2010. jadi 10.10.10. cantek kan nombor ni? salah satu sbb juga mengapa hari ini cntek sbb hari ini ulangtahun saya yg ke-21 =P. dalam fb ramai yg da wish pd saya, ada yg kol, dan terima kasih juge pd yg sms. terima kasih sbb ingat hari yg bersejarah bg saya. org pertama wish via sms adalah org dgn no yg x dikenali. terima kasih!! org pertama yg kol ialah Akim, my best friend ever. n org pertama yg wish kat fb ialah Ara. tq kamu semua. selamat hari jadi buat saya. =D

****
terima kasih kepada semua yg mendoakan saya. semoga di umur sy yg semakin bertambah ni, semakin bertambah amalan, moga sy menjadi anak yg solehah, kakak yg berguna, adik yg baik, kekasih yg menghargai, teman yang setia. insyaallah.

Friday, October 8, 2010

terkilan

Assalamualaikum.
Salam sejahtera




sekarang rasa agak terkilan dgn sikap seseorang. siapa? tidak perlu lah disebutkan di sini. sebak rasa hati ni dgn kejadian yang tak patut terjadi sebegini. mane letaknye perasaan masing2? atau mungkin manusia yg seorng ini sudah hilang segala deria perasaan? dia bukan org lain bg saya.perkara ini tak sepatutnya terjadi,

betul kata imam ghazali : yg paling tajam dalam dunia ini ialah lidah manusia. lebih tajam dari pedang. mampu membunuh dlm diam.


till next entry


letih

Assalamualaikum.
Salam sejahtera


salam, hye. hari ini hari yg meletihkan. kelas dr pagi sampai 2.30. kemudian kena pergi MPAG hantar borang questionnaire. nasib kami baik sebab sempat dapat td juga. cuma tggu lama sikit lah. mkn2 di kfc bersama intan dan atiqah, pastu balik. sgt penat. sempatlah tido kejap. sampai pukul 9 malam. then sempat tgk muvie lg dlm lptop. Esok ade talk tentang counter terrorisme. jam 9.00 pg. nampaknye ne bgn awal lahh sy esok. ok, skrg pun da jam 3.30 pagi. 



Till next entry

Tuesday, October 5, 2010

Pre graduan luch + Dinner

Assalamualaikum.
Salam sejahtera



Sudah lama tidak post di sini. sangat bz la minggu nie. dgn test yg banyak, assignment yg ne submit, dan research repot yg perlu diselesaikan secepat mungkin. hari sabtu kelmarin sy dan intan jalan2 ke melaka. saje mencuci mata. bosan kan dok terperuk je dalam umah =D. Ahad ada pre graduan luch dan dinner faculty. agak meriah dan sangat penat. Biarkan gambar yg ceritakan segalanya..


Pre Graduan Lunch






Them :)


Intan, syu, Anis, Tiqa :)


Girls :)


Diploma in Public Admins students. with Dato Mizan :)



Dinner FSPPP



White, Red, Black. cant belive i wear this dress. =.='

Da girls :)

Babai! 

Till next entry

Friday, October 1, 2010

jamuan raya

Assalamualaikum.
Salam sejahtera


 hari ni sgt letih. pagi2 da bangun pergi jamuan hari raya. Mesti la snggup bgn pagi2. makan free tu!! =D ramai sungguh org td. meriah betul. lg better dr jamuan raya tahun lepas. dapat makan sate, kek coklat, dadih, mi bandung kek oren, makaroni , nasi tomato,kuih muih dan macam2 lg lah. kenyang perut. suka hatii kot. haha.

****
buat kali yg keberapa tah ni, lmbt lg pergi kelas. ape nk jadi ni syuhada? nasib baik puan tak stat lg kelas tadi, dan syukur lah ade yg lmbat dari saya. hee =D

****
Test td ok lah. sy boleh jawab. sebabnye satu soalan yg 10 markah tu berkaitan dgn assignment sy. harapnye tak gagal lg lahh..



Till next entry :)