Sunday, July 20, 2014

Jodoh (:


Jodoh

Ketika dua hati telah digariskan untuk bersatu.
Sejauh apapun jarak tempat tinggal mereka.
Sesulit apapun rintangan yang menghalangi mereka.
Sebesar apapun perbedaan diantara mereka.
Sekuat apapun usaha mereka untuk menghindarinya.

Pada akhirnya mereka akan bersatu juga.
Selalu ada penyebab untuk menjadikan mereka bertemu.
Selalu ada suatu kejadian yang akan membuat mereka saling mendekat.
Hingga pada akhirnya mereka dpersatukan dalam sebuah ikatan suci.

Akan tetapi sebaliknya..
Ketika dua hati telah ditakdirkan untuk tidak bersatu.
Sedekat apapun jarak tempat tinggal mereka.
Semudah apapun langkah mereka untuk bisa bersatu.
Sekuat apapun perasaan yang telah ada dalam hati mereka berdua.
Sesering apapun hubungan yang terjalin diantara mereka sebelumnya.

Pada akhirnya mereka akan terpisah juga.
Selalu ada penyebab yang membuat mereka saling menjauh.
Selalu ada kejadian yang membuat mereka saling tidak menyukai.
Selalu ada sesuatu yang membuat mereka menyadari bahwa dia bukan pilihan yang terbaik.

Itulah rahasia jodoh yang tak akan pernah lepas dari kekuasaannya..
Percayalah bahwa rencana_Nya adalah yang terbaik bagi kita.
Rancangan_Nya adalah sebaik-baiknya rancangan untuk kita.

Ketika kita tidak mendapatkan suatu hal yang kita inginkan.
Bukan berarti bahwa kita tidak pantas untuk memilikinya.

Akan tetapi justru sebaliknya.
Kiita pantas utk mendapatkan seseorang yang lebih baik menurut pilihan Nya.

Credit SINI

crdt to google (:

Tuesday, July 15, 2014

Baju raya?

Assalamualaikum..
Selamat malam (:

Dah lama tak tanya khabar hati. sihat?
Alhamdulillah.. (:


Dah 10 hari tak menaip. Selalu rasa eksaited nak menaip, tapi bila sentuh je button keyboard, dah jadi mcm speechless, dah hilang idea yg ade dlm kepala sekejap tadi. Sekarang ni tengah buat list, list untuk raya nanti. Sebab raya ni mcm spesel sikit. Sebab............. raya ni dapat cuti raya! hihi.. Yelah, tahun lepas mase orang sembahyang raya, kite dah siap siap pakai headset nak melayan karenah customer. Nasib baik ofis provide makanan raya. Merasa jugak suasanan raya tu. Ingat lagi masa raya first tahun lepas, kerja jam 9.30am, naik tren dari nilai dalam 7.30. Langsung takde orang dalam tren tu, yela public holiday plus hari raye, orang semua dah bz pergi surau. Melangkah pergi kerja pakai baju raya. semua orang pakai baju baru. Yang lelaki pakai baju melayu. haa. melting. Tapi tu dulu lah. sekarang tak mahu sebab hati ni dup dap dup dap kat sorang tu saje. ehh tetiba kan (:

Semalam ade orang tak tidur langsung. Bukan berjaga sebab nak tengok jerman menang, tapi sebab menyiapkan assignment. Dan aku yg di sebelah ni langsung tak mnyumbang ape ape idea untuk esemen beliau, melainkan tengok handphone baca apa yg patut untuk preparation raya nanti dan pusing belakang bila orang jerit goll!! Hehe..  takpelah, kite bagi sikit sumbangan kasih sayang dalam hati ni dah memadai la kan awk kan. Dan disebabkan tu, malam ni handphone tak berbunyi pun. Beliau nak qada balik tidur semalam tu lah mungkin. 

Aku pening.
Pening fikir baju kurung raya ni. Nk beli baju yg simple dan memuaskan hati tapi tak jumpe. Kalau jumpa design yg simple, kain pulak tak berkenan, kalau jmpe kain yg sedap, design pulak yg padat macam nak pakai kawen. Tadi sebelum balik nilai dah tawaf satu jln masjid india, tapi hampa. Memeng trend eh skrg baju raya macam baju pengantin? orang belum nak jadi pengantin lagi lah.. baru nak ber... berhari raya (: Tapi lepasni kalau dapat design ngn kain yg berkenan, terus beli je. malas nak survey2 lagi. penat sebab end up nanti keluar balik dengan tangan kosong. sigh

Ha, spek dgn kunci rumah tertinggal kat KL. Nampak tak masalahnye sekarang. sigh lagi.


Nanti ade masa update lagi. selamat bersahur, selamat berpuasa ^^





Friday, July 4, 2014

Salam Ramadhan (:

Assalamualaikum
Selamat pagi ^^

Salam ramadhan. 
Semoga Ramadhan kali ni lebih bermakna buat diri sendiri dan juge buat semua (:

Ramadhan kali ni agak berbeza sikit dari tahun lepas. Tahun lepas masa puasa banyak shift petang, tahun ni banyak shift pagi. Tahun lepas bnyak berbuka sendiri dan dengan famili, tahun ni berbuka dengan dia. Itu pun kalau shift sama.Dua dua kerja shift, so tak boleh nak demand lebih sgt pun. 

Mungkin ade sesuatu yg lebih manis dan bermakna tak lama lagi. Masih dalam perancangan. tu je yg aku mampu, Mampu nak merancang dan melaksana. Jadi atau tidak, DIA yang tentukan. Kadang bile aku duduk sesorang, selalu terfikir macam macam. Yg negatif selalu ade. Betul ke keputusan ni.. dah sedia ke aku ni? kadang kadang serius aku rasa nak give up. Ya Allah, selalu rasa mcm tu. Selalu rase diri tak sempurna lebih dari orang lain. dan selalu rasa aku tak layak untuk jadi peneman sesiapa, selalu rasa macam kesian sgt kat dia sebab dia pilih aku. Sebab tu aku selalu tanya soalan bodoh dan merepek, sebab aku nk sedapkan hati sendiri. Dah jadi mcm takut. entahlah.

Tapi walau mcm mane pun, aku tetap nak hadap semua rasa ni, aku tetap nak tempuh segala yg datang bersama sama. Niat yang baik InsyaAllah dipermudahkan. Dan aku harap semangat ni bukan untuk kali ni saje, tapi sampai bila bila. 





Rasenye banyak nak update.. tggu nanti (: