Friday, May 30, 2014

Penghujung Mei

Assalamualaikum
Selamat malam (:

Dah smpai penghujung Mei.
Kalau boleh nak terus ade dalam bulan Mei, sebab indah..

Rabu lepas sebenarnya baru je lepas interview. Interview same je mcm yang lain-lain, cuma kali ni semangat tu terlebih lebih. Terima kasih wahai pemberi semangat ^^ InsyaAllah ade rezeki tak ke mana. Kalau tak berjaya pun dah puas hati sbb dah usaha dan dah buat preparation ape yang patut.

Hai awk 880110 ,
Tahniah sebab dah dapat tawaran yang di nanti. Alhamdulillah, ade sebab awak reject offer yang sebelum ni kan. Rupanya awak nak dapat yg lebih baik lagi. Jadi, untuk 11 jun nanti, saya doakan yg terbaik untuk awak. Semoga segala urusan awak dipermudahkan, semoga tenang, sabar dan ikhlas ye awak (:

Beberapa jam yg lepas baru je menghabiskan masa cuti dengan dua orang kesayangan. sayang luar, sayang dalam juge. dalam hati yg penting (: Terima kasih sudi menyerikan harini dan juga hari hari kedepan kalau masih sudi lagi. Dah banyak yg berubah. Terima kasih ^^

Tapi selalu aku takut nak gembira lebih lebih mcm ni,
sebab mesti ade rase sakit.



Kenapa skrg kau nk muncul lagi... 

....speechless.





Sunday, May 25, 2014

Selamat ulang tahun, cinta (:




Asslamualaikum
Selamat tengahari (:

Hai hati,
ape khabar harini?
InsyaAllah semoga baik baik saje (:


Bulan Mei bulan yg cantik.
Sebab ade dua kesayangan berulang tahun.



Photo


16 Mei 2014
Selamat ulang tahun yang ke 15 adik comey

26 Mei 2014
Selamat ulang tahun ke 49 ibu saye yang cantik jelita ^^


Tiada ucapan manis yang mampu diungkapkan, takde hadiah mahal yang mampu diberi. Tapi sentiasa, setiap detik setiap saat yang berlalu, rasa sayang dan cinta selalu bertambah. Terima kasih ibu, atas segala nasihat dan semangat di saat aku kecewa dan gagal, di saat suka dan duka. Terima kasih sebab mengajar aku berfikiran positif atas semua perkara. Aku selalu nak jadi mcm ibu, kuat sabar dan tabah (:

dan...untuk adik,

Terima kasih sebab selalu sabar dengan aku, selalu mengalah dan selau sedia mendengar aku bercerita. Terima kasih sebab faham emosi kakak kau yang tak menmentu ni, terima kasih sebab jadi adik yang baik.

I love both of you, and always do :') 


Monday, May 19, 2014

Tanpa tajuk

Assalamualaikum
Salam sejahtera, selamat tengah pagi (:

Ape khabar hati harini?
Alhamdulillah, baik baik saje..kot.. 

Harini sebenarnya hati tak berapa nak sihat. Tak tau punca kenape, tak tau sebab apa, taktau la. pusing! Rase tak sedap hati, rase nak lari tapi tak tau nak pergi mana. Huh. Nasib baik rasa tu makin lama makin hilang bila aku malas nak layan sangat. Buat tak tahu,tapi.. sampai bila lah nak pura-pura berlagak kuat, Syuhada? Eh, pura-pura ke? Tak la. aku mmng kuat, mungkin sebab terpaksa keraskan hati. mungkin lah.

Tapi syukur lah,
ade yg sudi menemani hari di siang dan malam,
ade yang sudi buat hati ni gembira dan ceria,
ade yang sudi mendengar walau mulut ni masih tak sedia bercerita,

Tapi kalau lama-lama, yg sudi tu nanti takut lama-lama pun dah jadi tak sudi.
Jemu mugkin. Orang memng akan cepat jemu dgn aku. 

...Selalu.

dan pergi.. jauh.

Tuesday, May 13, 2014

Sampaikan salam (:

Assalamualaikum (:
Selamat malam.

Hi silent reader,
Sihat tak hati tu hari ni ^^
Harap semakin kuat (:

Harini cuti, macam biase balik nilai menghabiskan mase dengan kesayangan semua tu. Shift minggu ni tak menentu, ade shift pagi, shift petang pun ade jugak.  pusing ! Harini macam biase duk depan laptop je dengar lagu, download running man. Handphone siap siap dah serah pade adik, sorilah sebab tak reply atau lambat reply msg sape sape pun.

Rutin setiap hari berjalan macam biase, cume ade sedikit yang berubah. Adelah kan. dan aku happy (:

Aku pening ni,
cmne nak smpaikan salam pade orang yg tanya tadi tu?
880110
Tadi memang tgh terfikirkan..
so..untuk yg lahir hari same, tapi bulan dan tahun beza tu. mai nak habaq,
Salam tu untuk hang je sebenarnye. saje nak berahsia konon kan.
Memang dasar aku suke cakap berbelit belit. haha (:


Semoga ukhwah itu berpanjangan dan tak rapuh atas sebab ape sekalipun.
Insya Allah (:

Till next entry ^^


meh join sekali,

Mark Adam comey (: 



Wednesday, May 7, 2014

Welcome May, lupakan peritnya April (:

Assalamualaikum 
Salam sejahtera buat semua..

Nak tnya khabar hati dulu. sihat tak? 
....Alhamdulillah. nampaknya makin sembuh dan semakin kuat.
tapi kadang kala secara tak sengaja masih ade yang menabur garam atas luka yg baru nak sembuh.
dan pedih dtg lagi.. tapi InsyaAllah.. dah tak sakit macam dulu. Syu kan kuat, good girl! 

Harini tak perlu dah bercakap soal hati. Dah basi. Dah lali. Dah boleh tolak ke tepi. okey? 

banyak sebenarnye nak share, tapi kesuntukan masa. dengan kerja shift yg x menentu. Ade je yg mengangu orang nak taip entry tau.

Ok, mai kita mulakan!

26 April 2014
Tarikh ni indah. sebab dapat spend the whole days dgn adik adik. Belanja dorang makan, layankan je ape yg dorang nak. Kitorang berjimba dekat Times Square je, and naik public transpot je pun. Sorila babes, akak kau org ni tengah menabung nak beli kereta, nanti dah ade kereta kite pergi jalan jauh jauh sikit hokay! Shoping takdelah sangat sebab kami tige beradik bukan suka soping menyoping sangat. kena ikut mood. Kalau mood tgh gila shoping, hari hari nak pergi mall beli bende yang nampak depan mata. Haha membazir gila! Tapi ni kaka dia jelah, adik adik aku ni jenis yang sayang duet. beli ape yg perlu je. bagus kan?

Haritu pergi singgah kedai kpop dekat tingkat 5. Teruja adik yg bongsu sebab dia minat sungguh dengan kpop. Aku rasa segala yg berkaitan dengan kpop semua ada dalam kepala dia. Kalau lah ade subject kpop dlm silibus, mesti dapat full mark dia ni (: Artis korea yang aku tau pun yg dalam Running Man tu je la. hihik 

1 May 2014
Selamat hari pekerja!
Tapi haritu aku kerja shift pukul 3 petang!
saje nak letak dalam entry.ok bai!

7 May 2014
Tarikh harini. Harini ade dua berita gembira sebenarnye (:
Yang pertama, aku menang GA by dianarashid.com
Dapat hadiah seni khat Kufi by Ekin


Actually mmng dah aim dah hadiah yg ni mase belek2 senarai gift tu, alhamdulilllah rezeki join GA yang pertama this year. Belum contact lagi Ekin untuk tuntut hadiah. jap jap lagi lah. hehe. kita habiskan tulis entry dulu, jap2 lagi serbu Ekin nak cakap , hai awak! kite lah yg menang awak nye gift tu. ** sambil pintal2 rambut depan pc.. haha. Ekin juga ade ambil tempahan untuk seni Kufi ni, cantik kan? boleh terjah blog dia. Klik je gambar atas tu, pintu doraemon akan dibuka. hee (:

Lepas happy happy depan pc sebab menang GA, ade satu surat smpai kat rumah, Makcik yang bawakkan. Surat panggilan temuduga SPA, untuk jawatan S27. Alhamdulillah, masih ade rezeki untuk temuduga lagi. Walaupun cuma temuduga, tapi dah rase suka dan bersyukur sebab kiranya dah lepas satu tapisan. Cuma kene buat preparation untuk sesi temuduga nanti. Doakan aku berjaya ye. Kalau tuhan dah tetapkan rezeki kita, insyaAllah tak kemana kan, btw, ini temuduga yang ke 7 under SPA, dua temuduga masa aku masih diploma, satu temuduga masa aku degree dan tiga temuduga masa aku baru mulakan kerja. 4 kali gagal, satu  kali tu tak pergi, dan satu lagi Alhamdulillah jadi simpanan lantikan. Yang ini kali ke tujuh lah kiranya kan. See.. bnyak kali gagal kan? tapi aku tak pernah putus asa. InsyaAllah tak akan. Mungkin memng yg itu bukan rezeki aku kan.Sabar dan usaha je. Tawakkal bila dah buat yg terbaik. Gambatte syu! (:

Bulan May bulan yg indah. sebab ape? sebab bulan ni adelah bulan kelahiran dua tersayang. Adik bongsu dan ibu! Tak sabar tnggu gaji, boleh sediakan ape yg patut untuk kesayangan hati ni. 

jumpa lagi di lain  entri. babai..!!

nah, untuk hati hati yang disayangi (:



Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati




Wordless wednesday #1


Heyy! :)

Lets move on people. Throw all the pain away and smile (: