Tuesday, November 8, 2011

Selamat hari raya aidiladha semua :)

Asalamualaikum.
salam sejahtera buat semua.

Sudah terlambat mungkin untuk ini. Tapi tak mengapa, sekadar berkongsi kisah suka masam manis untuk tatapan tetamu setia. ^_^.

 Masa raya aidiladha haritu, pagi2 dlm pukul 8.30 gerak ke surau untuk solat sunat aidiladha. Dengan perut yg berkeroncong, maka aku n ibu serta adik adik dan anak jiran sebelah berjalan untuk ke surau. Ibu kata, raya aidiladha kena bekorban, jd x boleh makan sebelum solat sunat. tu yg berkeroncong perut tu. Tapi its not a big matter pun la. Keseronokkan beraya tu yg penting.

Ayah tak sambut raya aidiladha bersama kami tahun ini. Sebabnye ayah ada program Qurban di Ranau Bakti, Sabah. Jadi kami beraya tnpa ayah. Jarak dari  rumah ke surau xlah jauh sangat. Dalam 15 minit jalan lenggang atau 5 minit kalau naik motor. Haritu kami memilih untuk jalan kaki je. Tengah lenggang lenggang  berjalan kaki tu, jelas kedengaran pengumuman dari surau yg memaklumkan suruh rapatkan saf, solat nak mula dahh. Memang kelam kabut dah berlari2 semaksimum yg mungkin untuk sampai ke surau. Hahaha yg kelakarnye, ibu yg mulanya berjalan di belakang, dah pecut pintas aku yg di depan.. Masa tu adalah dlm 100 meter lagi nak smpai surau. Alhamdullilah, kami sempat mengikut imam. ^_^

Hari tu ibu masak soto ayam. Sedap sangat. Aku tolong ibu buat sambal kicap ngn carik2 daging ayam je. Hehe.. n petang sikit ramai yg bg daging qurban. kiranya minggu nie memang lauk daging je lahh kan :)

Nak tempek gambar, tapi tenet macam siput. so till next entry :)




No comments:

Post a Comment