Tuesday, September 18, 2012

Practical Training

Assalamualaikum

23 Julai 2012 mencatatkan kisah baru dlm hidup ni. Mengutip pengalaman sbg sorang student praktikal. Buat kat government agency sahaja. Eh silap,local government. Nilai Municipal Council pilihan hati. 

Sebelum ni apply kat tempat lain, tapi kesulitan yang tak diundang datang menggagalkan rencana yg dirancang. Okey,apply kat NMC ni hari Rabu, hari Jumaat Mdm Zainab dah call untuk mengesahkan permohonan last minit tersebut. Effective betul NMC buat kerja. cepat dan pantas. 

Pejam celik isnin pun menjelma. Berdebar rase hati nak mendaftar. Dengan resti ibu dan ayah serta adik2 maka bertawakkal lah diri ini merempit dengan ex5 merah berbaju kurung putih bertudung pink menuju ke tempat tujuan. Lepas parking kunci motor siap semua, tak tau lagi nak mengarah ke kiri atau ke kanan, terase gelap je dunia sbb tak tau ape2. nasib baik makcik penguatkuasa ade bagi cahaya sikit. Ooo.. jadi kene jalan terus, tekan butang lif naik tingkat due, belok kiri ye makcik. thanks makcik. jasamu dikenang.

Sampai department, melangkah dengan penuh kelembutan, senyuman dilebarkan dan menyapa kakak clerk. Ok, kene tunggu kat waiting area dulu sbb supevisor tak sampai lagi. Kebetulan sofa waiting area tu berhadapan pintu, jadi secara tak rasminye jadi penyambut tetamu. Staff staff yang masuk semuanye ohsem. senyum manis dan menyapa. Rase sgt dialu-alukan.


updated..
Dan selama 5 minggu berpraktikal dekat sini, rasa best sangat. staff yg baik.. dan pengalaman yang beharga. Terima kasih (: