Friday, May 10, 2013

Welcome New Baby :)


Assalamualaikum, 
salam sejahtera semuaa

Aku dah ade compact kamera yang baru menggantikan Olympus Fe pink kat bawah ni.

Olympus Fe2040


Olympus ni beli lama dah, mase final year diploma dulu. Beli pun sebab nak simpan kenangan dengan kawan-kawan. Tapi sayang, indah khabar dari rupa, kamera ni tak sebagus seperti yang dicang-canangkan. gambar selalu blur dan gambar waktu malam tak cantik. Bukak aku tak reti guna, dah segala features dalam tu aku dah selongkar kot. Padan muka, sapa suruh tak study dulu sebelum beli. Harga kamera ni RM799.


Panasonic Lumix DMC-S2

Teman pengganti sekarang ialah Panasonic Lumix DMC-S2. Ni kamera murah je,Beli dekat dealer Panasonic kat Nilai ni RM399 dapat free camera case dan juge memory card. Tapi kalau beli online lagi murah, RM350 pun dah dapat dah camera ni. So belajar dari kesilapan, memang dah study dulu and memang dah aim kamera ni. Kalau beli kamera DSLR mahal, pastu tak reti den nak guna.Memang niat nak beli yang murah je, sebab kamera compact mcm ni bukan tahan lama sangat pun. Better beli yang murah tapi kualiti gambar tu cantik (:

Btw,Sebenarnye aku nak purple. Tapi akhirnye terpaksa rela beli yang pink. kenapa pink? sebab kat kedai tu ade stock pink je. Malas dah nak cari kat kedai lain. Pink pun boleh. Kedai kamera pun tak banyak sangat deh kat sini. So, welcome my baby Lumix. Sila siap sedi berikan khidmat yang terbaik untuk aku.


ok dah, bye!