Thursday, October 30, 2014

tinggal esok ^^

Assalamualaikum..
Salam Sejahtera ^^

Apa khabar hati harini? InsyaAllah baik baik saje semuanya.

Alhamdulillah, akhirnya ade kesempatan lagi untuk mengupdate blog ni.Sejak last entry, macam macam yang dah jadi. Semalam baru pulang dari program Anak Angkat dekat Kg Bukit Kuching , Kuala Selangor. Alhamdulillah dapat mak angkat yang best dan sporting. Dan alhamdulillah juga dapat partner yang bagus. Tq Kak Anizah atas semua tunjuk ajar yg diberikan. Tanpa dia rasenya mau mati kutu tak reti nak buat ape.

Dan sekarang tengah busy sikit nak prepare untuk presentation malam ni dan esok pagi. Ada dua presentation sebenarnya dengan kumpulan yang berlainan, First presentation lebih kepada perihal kementerian dan jabatan, dan dekat situ kesuanya adalah pegawai yang bergred tinggi manakala aku dan beberapa orang rakan lelaki je pegawai yg bergred rendah sikit. Nampak sangat masa perbincangan aku tak membantu, Nampak sangat kurangnya ilmu pasal jabatan. Nampak sangat yang aku tak faham apa apa pun. Dalam hati rasa nak menangis sebab tak membantu apa pun. Mungkin sebab aku masih baru, masih belum mula bekerja lagi dan masih kurang arif perihal jabatan. Tapi aku akan cuba apa saje yang aku terdaya. InsyaAllah boleh kan Syuhada. Tunang tersayang pun selalu bagi keyakinan kat kite. Tq Encik Hadi (:

Dup dap dup dap..
Malam esok majlis penutup untuk kursus induksi ni. Malam esok semua peserta akan diserahkan watikah penempatan. Hari ahad atau isnin akan mula bekerja di tempat baru. Harap semuanya berjalan lancar. Harap sangat ditempatkan di tempat yang sesuai dengan aku. Mungkin jauh atau dekat. Tapi aku yakin di mana pun aku dapat nanti, maksudnya tuhan dah tetapkan aku akan bekerja di situ, dan DIA tahu yang tempat tu pastinya yang paling sesuai untuk aku. Semua kejadian ni bersebab kan ^^

dan dup dap lagi sebab aku diberikan amanah untuk menjadi emcee formal masa majlis penutup nanti. Takde satu pun pengalaman jadi emcee sebelum ni. nak bercakap di depan pengarah dan pegawai besar ni mmng mencabar, tapi sekali lagi aku yakin yang aku boleh buat. InsyaAllah.

jumpa lagi next entry ^^

No comments:

Post a Comment