Friday, September 24, 2010

contact lense

Assalamualaikum..
salam sejahtera buat semua :)

Ini cuma pendapat, pandangan berdasarkan pengalaman. kalau salah, harap maaf.



hye, hari ni nk cerita pasal contact lense yg saye pakai. sy bukan pakar dlm bab2 contact lense. tp sebab dah pakai selama dekat 3 tahun ni, so tau la sikit2.

first contact lense yg sy guna ialah brand Baush &Lomb. CL ni clear, xde warne pun. Dalamnye 3 pasang untuk tempoh waktu 3 bulan.Brand ni memang sangat best. satu kotak nie cuma RM50. Sy pakai yg ni smpai sekarang (:


Brand yg keedua sy guna ialah Freshlook. harga RM60. saje nk tuka kaler kat mata, sy amik color yg brown. tp x berapa best sgt pakai brand nie. die sgt nipis dan senang terkoyak. lgpun mata cepat kering. kena selalu titis solution eyemore tu kat mata.leceh la. dalam ni cuma ade sepasang dan bole gune sampai sebulan sahaja. tepat2 sebulan CL yg sy pakai nie dah koyak.so, beli yg lain lah.




Brand yg ketiga sy guna ialah Blincon. sy guna yg sexy grey. brand yg nie pun best, sbb sepasang dia tahan sampai 3 bulan. CL nya sangat cntik. harga RM80. Tapi sekarang murah dahh..


brand yg ke-4 sy guna ialah biomedics 55. Contact Lense ini adalah contact lense yg paling bagus dan paling selesa yg saya pernah guna. sejuk je mata guna. jarang kering, sebab 55% kandungan dalam nye adalah air, dan membolehkn oksigen dalam mata dan buat mata jd segar. satu kotak ada 3 pasang dan sepasang tahan untuk sebulan. oleh kerana sekarang sy dah sedar yang warna mata asal itu yg terbaik, jd malas dah nk beli CL bewarna. yg ni natural. xde warna, tp sangat selesa. sesuai sgt untuk mereka yg baru nk cuba2 guna CL, cubalah brand biomedics ni. sangat berbaloi. harga RM60 sekotak. Tapi jarang kedai yg ade jual brand ni :(




tapi diingatkan kepada mereka2..jgn beli secara o9.  beli lah di pusat2 pakar mata atau di kedai yg menjual spek mata mcm England Optical Group, Focus Point, axis dan lain-lain. harga contact lense sama je kat mane2 kedai tuh, Tak percaya la beli beli contact lense online. Kita nak pakai kat mata kan, so kene beli and jaga elok2..


Till next entry

4 comments:

  1. Info yang sangat bagus :) Belum pernah guna blincon. Biasa guna freshkon dan freshlook saja.memang kurang selesa sikit pakai brand tu. CL blincon selesa x?

    ReplyDelete
  2. freshlook lens rm40?interested?

    ReplyDelete
  3. fresh look original..watsapp 0172546734

    ReplyDelete
  4. fresh look original..watsapp 0172546734

    ReplyDelete