Thursday, March 13, 2014

Confirmation (:

Assalamualaikum wbt..
Selamat tengahari, salam sejahtera.

Apa khabar hati?
InsyaaAllah masih sihat dan baik :)



Good news!

Alhamdulillah..Setelah 9 bulan bekerja as a contract staff dekat company tu, akhirnya tadi dah dapat offer untuk become permanent staff! Kalau diikutkan kontrak akan tamat bulan 7 tahun ni, tapi alhamdulillah dipermudahkan. Lepas ni perlu lebih berusaha tingkatkan prestasi kerja dan performance biar dapat bonus masyuk. hehe 

Selalu juge ingatkan diri, biar ikhlas buat kerja,jangan sakitkan hati customer, sebab kerja kau akan berinteraksi dengann customer setiap masa. Kerja kau bantu customer, tapi kadang kadang tersasar. kadang-kadang jadi marah dan meluat. Ini lah cabaran kerja kan. Setiap kerja ade cabaran dia. Kau boleh Syuhada, you are born to be strong! Kalau tak dah lama kau resign kan syu. Ikhlaskan hati Syuhada, sekarang mungkin kadang kadang tersasar, tapi lama2 kau akan biasa. Sabar kunci utama (: 

“Sesungguhnya ALLAH suka apabila seseorang itu membuat sesuatu perkara ia melakukan dengan penuh ketekunan (memperbaiki dan mempertingkatkannya).” (HR al-Baihaqi)

Ikhlas

***
Sekarang musim jerebu, x boleh keluar rumah sgt. Sekarang aku cuti, balik Nilai. Nilai jerebu teruk. Keluar rumah pun dah nampak asab jerebu tu. bahaya la. Sila jaga kesihatan dan jaga diri ya (:



##Semoga selamat kembali MH370