Tuesday, April 26, 2011

Peperiksaan akhir

Assalamualaikum.
Salam sejahtera kepada semua.


Di kala ini,saat ini semua student uitm mcm sy sibuk mengulangkaji pelajaran. Final exam.  Sume org takut bile dgr perkataan ni. Risau, gelisah, sanggup tak tido malam, sanggup tak turun beli makanan, Nescaffe dan roti jadi peneman setia dikala lapar, gosok baju kurung 3-4 pasang seminggu awal sebab takut nanti kacau mase untuk study. potostat nota2 kawan2..haha.. agaknye same tak situasi kita masa final exam? Ni pun sebab baru pas makan nasi, mate da ngtuk. So update la blog jap. ^_^

Kita kena berusaha selagi ada masa. Manusia boleh berubah dalam satu saat. Markah pun boleh berubah kalau kita rajin study. 1 markah boleh membezakan gred kita, Menentukan sehebat mana pencapaian kita. Tentu kecewa kan kalau kita dapat CGPA 3.49 padahal lagi 0.01 pointer saje lagi kita boleh dapat dekan? Time tu menyesal  keluar air mata darah pun tak berguna. Jadi, sila berusaha selagi ada masa. Peringatan untuk diri sendiri dan anda :)

 pic from google

 Ini final exam di dunia, kita jangan pula lupa yg kita masih ada satu lagi final exam. Final exam yang semua orang akan hadapi. Tak kira lah orang tu penah masuk u, tak penah sekolah sekalipun, pasti akan hadapi final exam nie. jadi jom kita sama2 berusaha untuk mendapat markah yg cemerlang dalam final exam yg ini. Berusaha selagi ada masa. Berubah selagi ada peluang.  Allah tidak akan mengubah nasib seseorang melainkan mereka yg mengubahnya sendiri. Allahualam.

p/s : Jom sambung study!! 


No comments:

Post a Comment