Monday, December 31, 2012

Cara orang tak berapa nak rajin study

Assalamualaikum.
Salam Sejahtera. Selamat petang.


Harini isnin. hari terakhir untuk tahun 2012. Ada yang lebih penting dari itu. Ada 5 kertas membunuh yang bakal ditempuhi bermula 3 hari lagi. Perjuangan sudah pun bermula secara perlahan. Perlahan la sebab tak rajin sgt kan. camne cara study untuk org yg x rajin ni?

Firstly, do at least 5 past year questions. Buat mcm essay siap contoh semua tu. And don't forget to make correction on your previous tests, macam ni lagi senang nak ingat point daripada duk menghafal slide satu satu yang lecturer bagi tu, sbb most of the past year  question will cover all chapter yang kite belaja. semua related. 

Then, setiap 3 jam sekali sila tutup buku and pergi tido kejap. Kalau takut terlajak tido, rehat. jgn pandang buku dah. It's for your brain and minds and health la kan. Study dan muzik. ade orang ckp x boleh. ada cakap boleh. bagi aku, aku lagi senang study sambil dgr muzik. lagi senang fokus kot. 


And alhamdulillah, result untuk degree ni semuanya 3 pointer and above,  sbb rajin jugaklah buat past year question kan. err..ye kot. Tapi kalau aku ni rajin study mesti dapat DL every sem kot. Haha , berangan sangat ! k bye sayangs

Till next entry :)