Tuesday, April 8, 2014

Rezeki dan Ujian

Assalamualaikum..
Selamat tengah pagi !

Entri khas buat seorang teman..  (;


Awak
Saya tau awak sedih. saya tahu awak kecewa. dan saya tahu awak rasa down dan pedih dengan apa yang jadi. Saya yang encourage awak untuk pergi interview. Awak dtg dari jauh dengan kawan kawan awak untuk datang interview ni setelah berbulan awak tak kerja sebab berhenti kerja dari tempat lama dulu..

Boleh kata awak selalu call and tanya saya tentang interview. Nampak betul kesungguhan awak dekat situ. Dpat rasa semangat awak yg berkobar2. Akhirnya awak selamat habiskan interview tu. Saya harap sangat awak dapat kerja tu.

Tapi... bukan rezeki awak..

pedih lagi bila kawan kawan awak yg dtg interview dah shortlisted..tapi awak tak..Saya faham. saya pun pernah hadapi situasi yg sama. sama mcm awak.Tapi jangan risau, selagi awak tak putus doa dan usaha, rezeki awak sentiasa ada. Mungkin jauh lebih baik. Mungkin tuhan tahu kerja yg awak minta tu x sesuai dengan awak, sebab tu dia nak beri rezeki yang lebih baik. 

Sabar awak. 
Ini ujian. Anggap saje ini ujian.

Ujian untuk awak berusaha mencari pekerjaan yg baik,
Saya juga ade ujian, ujian berusaha mengikhlaskan diri buat kerja dengan baik.
kadang kadang rasa bersalah sangat sebab rasa macam tak ikhlas bila buat kerja sambil lewa.



Awak, jangan sedih, InsyaAllah ade hikmah.
Rezeki tu pun satu ujian sebenarnya (:
Semoga kita kuat bersama-sama.