Friday, September 5, 2014

September 2014

Assalamualaikum..
Selamat malam 


Ape khabar hati harini?
Semoga sihat dan baik baik je hati tu.
Insya Allah..

Dah masuk September 2014!
Cepat sangat masa berlalu rupanya.Banyak perkara yang dah jadi dalam hidup aku since last post. Ade benda yang memang dijangka, ade yg datang tiba tiba juge. Sebenarnye macam banyak yg nak di share tp tengoklah tahap kerajinan diri ni. Kite try pendekkan okey. Tak reti nk cerita panjang lebar pun dan tak tahu nak mula dari mana. 

Acceptance of Resignation
Baru received emel daripada HR department. Notis resign dah hantar awal 25hb yg lepas. Selepas diambil kira annual leave dengan replacement off day, so dapat bercuti awal. Buat sedikit persiapan dan rehatkan diri sekejap sebelum masuk melapor diri untuk kerja baru 15/9 ni. Perasaan berhenti kerja? Entahlah.. Tapi ade rasa macam nak pergi kerja balik. Tak biasa rase duk rumah lama lama macam ni. Nantilah, next entri kalau ade kelapangan dan rajin menaip,kite buat satu entri khas pasal kerja baru pulak ye.

Sekarang..
Dengan status baru sebagai tunangan orang, memang aku selalu ingatkan diri, Ingat yg aku dah mula ade tanggungjawab lain sekarang. Bakal ade satu lagi family. Bakal jadi salah seorang ahli keluarga orang lain. Bakal jadi isteri, bakal jadi ibu, bakal jadi menantu orang dan bakal ade kehidupan baru.

Ya Allah, kadang aku takut, aku takut tak dapat sesuaikan diri sendiri. Sebab aku tak pandai semua tuh.. Tak pandai nak berbudi bahasa dengan orang tua, tak pandai nak berbual, tak pandai nak ambil hati, tak pandai nak melayan budak budak, ape yg selalu aku buat diam dan senyum smpai orang naik bosan. Sebab family aku pun jenis yang masing masing buat hal sendiri. Tapi si dia macam faham isi hati ni, selalu cuba nak bagi aku biasakan diri dengan family dia. Terima kasih awak sebab terima seadanya diri ni. tqsm (:

Sampai sini saje untuk malam ni.. Esok lusa kite update lagi^^



No comments:

Post a Comment