Saturday, May 30, 2015

Misi menguruskan badan 2015

Assalamualaikum.

Alhamdulillah..
Masih diberi kesempatan untuk bernafas di muka bumi ini.

Sekarang nih aku dalam misi menurunkan berat badan sendiri.

Sebab apa?
untuk kepuasan
keyakinan diri
dan yang paling penting untuk kesihatan lah.

kau tahu, berat badan aku sekarang 68 kg, which is lebih 10kg kalau nak dapat berat badan ideal. itupun aku ikut jumlah BMI yang paling minimum yang sepatutnya sesuai dengan ketinggian aku.

Boleh ke? 
InsyaAllah takde ape yang mustahil kalau kita berusaha kan. Aku yakin aku boleh. Syuhada kan hebat. so jangan nak fikir negatif lah kan. Untungnye aku sebab disokong oleh keluarga, suami, kawan-kawan, staff untuk misi ni. heheh. 

So untuk tu, aku tengah kawal slow-slow cara pemakanan dan gaya hidup aku.

Kalau dulu aku makan tak tambah pinggan tak sah, sekarang aku cuma ambil sepinggan nasi,Dari sepinggan nasi, aku kawal lagi dari ambil sesenduk je nasi.hehe..tapi kekadang tersasar jugak. Haritu masa kursus kat JB ada trainer yang ajar kecergasan ni ajar beberapa step untuk kempiskan perut. dan dia cakap min untuk bersenam adalah 30 minit seminggu. Dia cakap kalau 15 minit bersenam pun, yang keluar tu ialah air, bukan nya bakar lemak pun. so sia-sia je eksersais cmtu.

So untuk misi mendapatkan berat badan yang ideal, selain dari kawal pemakanan dan banyakkan minum air masak, aku jugak beli ni



Teh total image ni untuk detox



Lechitin kordel untuk tingkatkan metabolime badan dan pecahkan lemak

Larome untuk sapuan luaran pagi dan malam. Panas gile.huh


Encik suami belikan skipping ni.. Brand sama dengan gambar


pastu encik suami belikan bola senam ni pulak. 


Pasni nak kena youtube cara guna bola senam ni cmne. So kat rumah je pun dah boleh eksersais. Thank suami layan je isteri awak yang macam-macah karenah ni. Love you to the moon.

Okeh, Tu je pun nak cerita, nanti ada masa kita update lagi. Bye







2 comments:

  1. insyaAllah..boleh je tu kembalikan berat dan bentuk badan yg ideal.. mun pun dalam proses gak ni..huhu

    wat diet Atkins.. pastu stabilkan balik cara pemakanan.. alhamdulillah.. stakat ni dah turun 7 kg..

    jom berusaha lagi!

    ReplyDelete