Thursday, March 24, 2011

kenangan spm :)

Assalamualaikum..
Salam sejahtera buat semua :)

Hye.jumpe lagi. makin hari sy makin jadi malas da nk update belog buruk nie. Eh, bukan malas la. cume masa je yg x byk. Test ngan esemen banyak melambak2.Buku library da seminggu lewat pulang. kalau sehari 20sen tuk 1 buku..lau 4 buku?? haaaa....abes duet den cmni. Nk p pulang library tu jauh yg teramat plak. -_-'

****
Semalam result SPM diumumkan kan kan.. dalam famili sy ade 4 orang yg amek result spm semalam. My adik, ngn 3 cousin . keputusan dorang pun dah tau da. semua ok, Alhamdullillah. ^_^  Tp bagi sesiapa yg keputusan tak seperti yang diharapkan, jgn la kecewa sgt..chill je. mende dah jadi pun. bukan leh undur2 lagi kan. SPM tu sebagai permulaan je sebenarnya. perjalanan kita masih jauh.. Hidup macam roda, x semestinye kita sentiasa di atas.. dan bukan ditakdirkan untuk kita terus berada di bawah.. Allah tak akan ubah nasib seseorang melainkan mereka yg mengubahnya sendiri. Yang penting usaha mesti ada. Seterusnya berserah pada yg Esa. :)

****
Sy ingat lg mase SPM dulu.. betapa kebudak-budakan sikap mase dulu2. Masa nk exam sempat lg lepak2 ngn kawan2..borak2, gosip2.. maklumlah duk asrama kan. Duk plak dalam dorm besar ngn kapasiti 40 orang pelajar. Lansung xde privasi nk belajar. Kawan borak2, sy join borak2. Kawan bukak buku, sy pi tido. Last2 mase mlm SPM tu je yg duk selak2 buku sikit2. pastu tido. Memang sngat xde perasaan nk amek exam. Siyes, dulu sy ingat SPM tu cume penilaian tuk masuk universiti semata2. haha. bengongnye kau syu mase dulu2. Tp alhamdullilah result ok je. Tak lah seteruk dengan usaha yg sikit sgt tu :) 

****
Masa nak amek result SPM tu pun perasaan biase2 je, xde la dup dap dup dap sgt. Sy orang first yg p amik slip spm kat cikgu kat atas stage, cikgu bagi result atas stage je. dewan xleh guna kot time tu.. Yela,Dah semua yg len takut2 je nk amek. Sy pun pelik nape la nk takut2 sangt. jap2 lagi dapat gak result kau orang tu. haha... Kalau lah boleh diputar waktu kembali.. nk je sy jawab exam balik biar dapat straight A1. huhu.. tp nk wat cmne. masa bukannye roda beskal yg bole diputar2 sesuka hati :p

Kalau terer sila carik sy.. :)

****
Alhamdullilah.. semakin hari semakin matang diri ni.. Semakin banyak kesilapan yg saya lakukan, semakin banyak pengetahuan yg saya dapat. Semakin sy berusaha untuk tidak mengulangi kembali kesilapan tersebut. Sekarang sy bukan lah budak skolah yang xde perasaan tu, walaupun ramai jugak yg cakap sy mmng xde perasaan skrg ni pun..huhu..

ok, xnk tulis panjang2 nt mengarut je jadinye..Bye ^_^


No comments:

Post a Comment