Wednesday, May 7, 2014

Welcome May, lupakan peritnya April (:

Assalamualaikum 
Salam sejahtera buat semua..

Nak tnya khabar hati dulu. sihat tak? 
....Alhamdulillah. nampaknya makin sembuh dan semakin kuat.
tapi kadang kala secara tak sengaja masih ade yang menabur garam atas luka yg baru nak sembuh.
dan pedih dtg lagi.. tapi InsyaAllah.. dah tak sakit macam dulu. Syu kan kuat, good girl! 

Harini tak perlu dah bercakap soal hati. Dah basi. Dah lali. Dah boleh tolak ke tepi. okey? 

banyak sebenarnye nak share, tapi kesuntukan masa. dengan kerja shift yg x menentu. Ade je yg mengangu orang nak taip entry tau.

Ok, mai kita mulakan!

26 April 2014
Tarikh ni indah. sebab dapat spend the whole days dgn adik adik. Belanja dorang makan, layankan je ape yg dorang nak. Kitorang berjimba dekat Times Square je, and naik public transpot je pun. Sorila babes, akak kau org ni tengah menabung nak beli kereta, nanti dah ade kereta kite pergi jalan jauh jauh sikit hokay! Shoping takdelah sangat sebab kami tige beradik bukan suka soping menyoping sangat. kena ikut mood. Kalau mood tgh gila shoping, hari hari nak pergi mall beli bende yang nampak depan mata. Haha membazir gila! Tapi ni kaka dia jelah, adik adik aku ni jenis yang sayang duet. beli ape yg perlu je. bagus kan?

Haritu pergi singgah kedai kpop dekat tingkat 5. Teruja adik yg bongsu sebab dia minat sungguh dengan kpop. Aku rasa segala yg berkaitan dengan kpop semua ada dalam kepala dia. Kalau lah ade subject kpop dlm silibus, mesti dapat full mark dia ni (: Artis korea yang aku tau pun yg dalam Running Man tu je la. hihik 

1 May 2014
Selamat hari pekerja!
Tapi haritu aku kerja shift pukul 3 petang!
saje nak letak dalam entry.ok bai!

7 May 2014
Tarikh harini. Harini ade dua berita gembira sebenarnye (:
Yang pertama, aku menang GA by dianarashid.com
Dapat hadiah seni khat Kufi by Ekin


Actually mmng dah aim dah hadiah yg ni mase belek2 senarai gift tu, alhamdulilllah rezeki join GA yang pertama this year. Belum contact lagi Ekin untuk tuntut hadiah. jap jap lagi lah. hehe. kita habiskan tulis entry dulu, jap2 lagi serbu Ekin nak cakap , hai awak! kite lah yg menang awak nye gift tu. ** sambil pintal2 rambut depan pc.. haha. Ekin juga ade ambil tempahan untuk seni Kufi ni, cantik kan? boleh terjah blog dia. Klik je gambar atas tu, pintu doraemon akan dibuka. hee (:

Lepas happy happy depan pc sebab menang GA, ade satu surat smpai kat rumah, Makcik yang bawakkan. Surat panggilan temuduga SPA, untuk jawatan S27. Alhamdulillah, masih ade rezeki untuk temuduga lagi. Walaupun cuma temuduga, tapi dah rase suka dan bersyukur sebab kiranya dah lepas satu tapisan. Cuma kene buat preparation untuk sesi temuduga nanti. Doakan aku berjaya ye. Kalau tuhan dah tetapkan rezeki kita, insyaAllah tak kemana kan, btw, ini temuduga yang ke 7 under SPA, dua temuduga masa aku masih diploma, satu temuduga masa aku degree dan tiga temuduga masa aku baru mulakan kerja. 4 kali gagal, satu  kali tu tak pergi, dan satu lagi Alhamdulillah jadi simpanan lantikan. Yang ini kali ke tujuh lah kiranya kan. See.. bnyak kali gagal kan? tapi aku tak pernah putus asa. InsyaAllah tak akan. Mungkin memng yg itu bukan rezeki aku kan.Sabar dan usaha je. Tawakkal bila dah buat yg terbaik. Gambatte syu! (:

Bulan May bulan yg indah. sebab ape? sebab bulan ni adelah bulan kelahiran dua tersayang. Adik bongsu dan ibu! Tak sabar tnggu gaji, boleh sediakan ape yg patut untuk kesayangan hati ni. 

jumpa lagi di lain  entri. babai..!!

nah, untuk hati hati yang disayangi (:



Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati




1 comment: