Tuesday, July 11, 2017

KISAH MAKEUP REMOVER

Assalamualaikum
Salam Sejahtera

Yeayy!!  Akhirnya update pun blog. 

2017 ni baru satu entri rupanya. Maaflah, idea banyak dalam kepala tapi entah kenapa belum mahu terus menulis dan meluahkan kat sini. InsyaAllah nanti akan kerap menaip. Alahai...bukan ade sesiapa pun baca blog ni kan? hehe

Balik kerja ni sebenarnya nak ajak husband pergi drugstore jap, nak cari makeup remover. Sebab yang beli haritu dah habis dah. Yang aku cari ialah yang jenis wipes tu, senang nak bawa kat mana-mana dan bagi aku lebih berkesan menanggalkan mekap di wajah. chewahhh.

Aku bukan la mekap sangat pun. Kalau rajin je nak la jugak bersolek sikit. Terutama bahagian mata, eyeliner dengan mascara tu kene betul betul bersihkan sebab kalau tak bersih tak sah solat kita nanti kan. Sebelum cuci muka pun kene sental dulu dengan mekap remover bagi betul-betul bersih gitu. Yang aku guna sekarang ni jenama Simple,nah sebijik macam gambar kat bawah ni : 


So far pakai yang ni memang memuaskan hati aku. memang betul-betul bersih kat area mata tu. Nak bawak travel lg senang, letak je kat dalam handbeg tu. Kalau tak bawak susah jugak, lagi-lagi kalau travel nak solat kene tenyeh betul-betul. Tu yang husband selalu tunggu lama sikit tu. yela,lepas solat kene touch up balik.Hihi..

Tapi yang paling best pernah aku guna ialah wipes dari Biore. wipes dia sangat lembut di wajah, bau pun sedap je. Tak kebas pun muka bila sental sental mekap tu. so kalau nak try boleh cuba yang ni sebab dia sangat-sangat okey. Aku beli yg travel pack, kecik je pack dia. Sebab kerja aku kan banyak handle bengkel dan kursus, so boleh bawak bila pergi bengkel or kursus nanti. 

Ni gambar dia: 


Okey, selain jenis wet tissue ni, aku ade beli lagi satu.jenis yang air tu. Ni kiranya terpengaruh dengan iklan TV la ni. Kononnya dap dap dap je dah boleh hilang mekap. Tapi aku tak berapa suka la yg ni, sebab leceh ,plus kene sediakan facial tissue yg petak tu kan. Yang ni ade kat rumah, memang letak kat rumah je. Tapi area mata tu susah nak bersih. so memang aku prefer yang jenis wipes tu je.

Ni yg aku beli haritu, Garnier Micellar Cleansing Water: 

Tapi so far kedua-dua jenis ni okey la, tujuan untuk buang mekap je kan? Lagipun boleh dapat di mana-mana drugstore kat Malaysia ni tau. Untuk keterangan lanjut korang boleh layari website di bawah ni, klik je: 


Sampai kita berjumpa lagi pada entri yang akan datang. 

No comments:

Post a Comment