Thursday, July 2, 2015

Tergantung

Assalamualaikum..

Saya yang menurut Perintah.. huh!
Menurut perintah sampai tergantung macam ni.

Apa yang tergantung? gantung?
Jgn fikir lebih lah. Orang cakap pasal kerja ni.,

Jabatan aku tengah buat reorg..so jawatan aku sekarang ni gred jadi lebih tinggi. So maksudnye aku dah tak pegang jawatan ni lagi. Pegawai baru tu pun dah lapor diri. Dan dia kan duduk di tempat aku duduk sekarang. Tempat kerja yang penuh privasi bagi aku.

Jadi sekarang aku terumbang ambing. Pengarah cakap aku just stay je smpai lah dapat surat lapor diri. Lapor diri ke mana? Entahlah. Better kalau dapat kat negeri. Kalau dapat kat tempat lain? aduhai.. harapnye dekat2 jelah dari sini.. taknak la berjauhan dengan suami.

Satu lagi hal..

Disebabkan pengarah suruh aku stay je lagi.. so persoalannya mana aku nak duduk? apa aku nak buat? dah tentu la bilik persendirian yang ade aircond dan peti ais ni aku kena bg dekat pegawai baru. Dah memang tempat dia pun kan sekarang. Bukan tempat aku lagi..

So nak kene menumpang tempat penyelia? nak kena menumpang tempat cikgu cikgu?

buntu.

Aku harap semoga aku kuat dan tenang.

No comments:

Post a Comment