Monday, August 28, 2017

Berkelahi dengan orang tak berambut

Assalamualaikum..
Salam Sejahtera buat semua pembaca.

Tadi masa drive nak ke tempat kerja, aku buka siran radio dari satu stesen ke stesen yang lain. Tetiba singgah dekat Kool FM, Si Haiza dengan AG tengah explain tentang satu peribahasa ni, yang cukup asing di pendengaran aku.

Berkelahi dengan orang tak berambut -Maksudnya bergaduh dengan orang yang kurang sempurna akalnya 

Bila fikir-fikir balik masa belajar dulu, mana ada peribahasa macam ni kan? Tapi bila search di internet baru sekejap tadi, rupanya tu peribahasa Indonesia. Ooooh patutla..

Alhamdulillah, dapat satu ilmu baru lagi hari ni. yeayyy!

No comments:

Post a Comment