Tuesday, July 12, 2011

Cabaran 30 hari#Hari ke16-cikgu best-

Assalamualaikum
salam sejahtera buat semua.

sila rujuk entry INI ye :)

day 16: guru sekolah yg paling anda suka?

k..tak sabau nak jawab nieh..Tapi nak jawab untuk sekolah rendah je la ehh..bole tak?? huhu


1)cikgu Azlin
ermm..bukan suka kot, tapi lebih kepada ingat. cikgu ni yg selalu suke cubit2 n marah sy time darjah satu. Tak tau lah nape cikgu ni anti sgt dgn sy.. huu.. cikgu nie ajar matematik. pernah kot cikgu ni cubit sy sampai bengkak depan kawan2 sebab makan mi kari sampai kene baju. nak buat mcm mane, sy kalau makan memang comot. haha.. sampai sekarang pun comot gak. Tapi sejak hari tu sy tertanye2 kenape cikgu azlin nak marah sgt kat sy sebab baju comot sikit. sikitt je pun. budak2 lain tak kene pun.. aishh.. nasib baik darjah dua cikgu tu dah pindah..hehe..

2) Miss Tan.
Cikgu ni ajar BI. suke dengan cikgu nie sebab cikgu nie suke sangat sponsor jajan dengan buah2 buat kitorang. tapi dengan syarat sape yg buat keje dengan cepat dan betul akan dapat la jajan2 tersebut. maka kami pun buat la dengan bersungguh2 semata2 untuk mendapat jajan tam tam dan super ring atau buah epal dan oren itu..huhu ^_^

3) Puan Loi  Lee Pon
Suke cikgu nie sebab cikgu nie la yg selalu anjurkan kelas jalan-jalan2..haha. ingat lg kot, sejak drjah 5 lagi sy dah join rombongan sekolah anjuran cikgu ni ke penang. Masa darjah enam pulak kami pi Langkawi n PD. best best :)

4) Miss Kwan
Haa..cikgu ni paling digeruni oleh semua pelajar time sekolah rendah. Dulu beliau ajar sy matematik ngn pendidikan seni. cubitan die cubitan maut. sape x siap keje siaplah kau kene cubit. kalau time die mengajar, xde sape berani bercakap. pastu time die suh buat soalan kat depan, die akan pilih mane2 pelajar untuk buat soalan kat depan. kalau x dapat buat kena pulas telinga, kena cubit, kena tampar kat tangan. memnag menggerunkan. tapi disebabkan die juge peratusan bilangan pelajar yg mendapat A dlm matematik untuk UPSR sentiasa meningkat. terima kasih cikgu.. ^_^

ok, till next entry :)


No comments:

Post a Comment