Sunday, July 24, 2011

Cabaran 30 hari#Hari ke28-hobi-


Assalamualaikum.
Salam sejahtera buat semuanya

Day28: Hobi anda
Rujuk entry INI 

Hobi eh? emm..dulu mase kecik2 sy suke sgt membaca. suke gile baca komik dragonball yg abg sy beli, komik kreko yg die beli gak, pastu komik alam pewira yg die beli gak. dan komik utopia yg die beli gak..tak lupe juge komik2 doraemon kepunyaan sy yg sy beli kat pasar malam dan pasar salak..Dulu memang suke kumpul komik doraemon.Mase sekolah rendah la kisah ni berlaku kan2. lagi komik pe lagi ehh..banyak lah.. dan komik2 tu semua mungkin dah dibuang dalam sungai belkang rumah atas sebab2 tertentu.. Kalau tak dah boleh buat koleksi kat rak buku kat ruang tamu tu..hehe ^_^

Masa sekolah menengah sy suke plak baca novel kan. Nie semua terpengaruh dengan kawan2 yg giler novel. Boleh dikatakan semua kawan2 yg sy kenal mase skolah menengah dulu suka baca novel. Pergi library pun semata-mata nak pinjam novel. Siap booking siap2 novel tu kalau dah ade orng pinjam. Kalau dikenangkan balik rase macam.. tahlah.. tah hape2 kan.. haha :D

Masa sekolah menengah gak sy suke baca puisi. Kan dulu helaian akhir akhbar minda pelajar ade banyak puisi kan kan. yg mane yg saya rase best sy akan gunting dan simpan dalam fail. Kadang2 saya try la gak tulis cerpen ke kan, sajak ke tah ape lagi lah. Pastu sy bg lah kat kawan2 baca. Dulu otak ni bersih, banyak sgt idea masuk untuk menulis. Sekarang nie sy dah tak reti.. nak mulakan pun dah rasa tak bersemangat. Semua hasil yg sy dah buat dulu pun dah habis terbakar. Tak pasan mase bakar barang2 atau buku2 yg tak guna lagi, tak perasan dah terbakar fail tu.. sedih kot.. yelah, itu kenangan zaman skolah kan.. :(

sekarang? hobi sekarang mungkin online je kot. Cari maklumat pasal esemen, cari resepi untuk dicuba dan cari artikel-artikel untuk dibaca :)

salam, jumpe lagi untuk lagi 2 cabaran ^_^

No comments:

Post a Comment